Peyu, preocupat per ‘Bricoheroes’: “Espero que no el cancel·lin”

L’humorista Lluís Jutglar, Peyu, que al costat de Jair Domínguez és responsable del programa Bricoheroes no té clar el futur que li espera a l’espai. En declaracions a EL MÓN, en Peyu ha reconegut que “no sé com queda el seu futur”, després de la polèmica que ell mateix ha desencadenat amb la publicació d’una denúncia de “censura” per l’eliminació d’un gag que feia bromes sexuals amb Letícia Ortiz. Una altra part del gag, que ja havia estat descartada pels mateixos autors, bromejava amb el fet que un milionari pagués a la filla dels reis espanyols, que és menor d’edat, perquè li practiqués una fel·lació.

A hores d’ara la productora del programa ha lliurat 15 capítols a TV3, que van ser rodats tots durant l’estiu. “En falten cinc per entegrar”, explica l’humorista, que confia en què aquest episodi no suposi la fi de l’emissió: “No sé, espero que no ho cancel·lin”. Peyu ha volgut remarcar que la part filtrada i descartada “des de bon principi” sobre la princesa Elionor formava part d’una gravació en brut de fa més d’un mes. “Sempre que vas gravant vas dient bestieses i a la sala d’edició fas un primer brut, unes quantes es queden, però vas ajustant”, ha assegurat l’humorista.

Els responsables del programa van ser conscients des del primer moment que la broma sobre la princesa no podia incloure’s en el gag. “Fins i tot tinc un correu on proposo que traguem la segona part perquè pot ser complicat pel tema de menors, la censura se centra només en la primera part“. L’humorista, que explica que en aquest gag “feia un mes que estàvem encallats”, assenyala que la seva relació amb TV3 “és curiosa” perquè “encara que pot semblar que hi surto molt, ens ha costat suor i llàgrimes”.

D’aquesta forma, Peyu qüestiona les afirmacions que ha fet el cap d’entreteniment de TV3, Cristian Trepat, en un fil a Twitter, assegurant que la cadena apostava per projectes com ‘Bricoheroes’ per captar nous públics. L’humorista, que ha xocat amb el director de TV3, Vicent Sanchis, en un cara a cara al ‘Planta Baixa’, qüestiona que això sigui així per dificultats pressupostàries que diu que ha tingut el programa. També posa en dubte que s’aposti pel duo que forma amb Jair Domínguez: i posa en valor la seva aportació als continguts en català per a nous públics: “No se’ns té en compte, no som valorats mentre som l’única oferta en català que, amb La Sotana, arribem a tot el jovent que consumeix coses en català, que cada vegada és menys”.

L’humorista qüestiona les audiències que esgrimeix la direcció de TV3 sobre altres programes perquè el sistema per mesurar-les, afirma “és antic” i se sosté només per interessos d’algunes empreses en particular. “La realitat no té res a veure amb les dades d’aquestes audiències”, ha agregat Peyu.

Comentaris

  llibertat d'expressió Octubre 25, 2021 | 14:59
  el sanchis, claudica davant la censura del regim. Una més a tv3, una més dels que mantenen ben viu el todo atado y bien atado. Censura.
   "Llibertat d'expressió" Octubre 25, 2021 | 21:31
   Quin comentari més poca-solta, assabentat de que és censura i què és el fet que una empresa tingui cura de la qualitat, bon gust, prestigi dels seus productes i respecte als seus clients, en aquest cas un programa de televisió. L'error original de la Ccma és "contractar" aquest parell d'inútils per a fer un programa de televisió de dubtosa qualitat i que frega la tv porqueria.
  Peio Octubre 25, 2021 | 15:04
  Millor que eliminin programes de televisió que no aporten res i a més a més no arriben als estàndards de llengua més elementals en gramàtica i vocabulari. És més aquesta mena de programes no s'haurien d'emetre enlloc.
  Els volem fora Octubre 25, 2021 | 15:31
  Jo malgrat que no el veig mai, espero que el cancel·lin ben prompte aquesta merda de programa televisiu. Fart de que facin tanta publicitat gratuïta de famílies reials espanyoles i altres collonades.
  Jeremies Octubre 25, 2021 | 15:38
  Aquesta mena de personatge que d'infants eren el graciós de classe i de la colla d'amics i que de grans intenten fotre el mateix, fan molta pena. però, vivim en un món on Berlusconi i Trump han arribat on han arribat, i a alguns els hi sembla d'allò més "normal". Normalitzar la vulgaritat, fer escarni del sentit comú i insultar el sentit cívic, malauradament sembla que predominen en el nostre temps. Esperem que Zemmour no arribi gaire lluny. Creuem els dits i toquem fusta.
  Gonzalo Octubre 25, 2021 | 15:38
  Nada hombre...seguid haciendo bromitas con felaciones de menores de edad.... Seguid, por favor. Y que está gentuza se lleve dinero público......
  JordiT Octubre 25, 2021 | 15:40
  L'acudit sobre la filla és molt fort, i el de la mare, simplement masclista. Si fos ric sotmetria una dona (del poder o del que sigui) a una relació sexual. En un medi public...no ho veig
   Jordi B Octubre 25, 2021 | 18:15
   A veure si ens entenem, no és un "medi" és un mitjà públic. L'acudit sobre una menor d'edat és pederàstia i en un mitjà públic, no és que no "ho vegis", és que no ho podràs veure ni "a la carta" perquè no es va emetre, això no és censura és sentit cívic i sentit comú. Aquest parell de "còmics" sempre enreden amb espanyolades, ara estem perden el temps parlant dels borbons. Quan no son els borbons és la policia espanyola o els jutges lawfare espanyols, sembla que no tinguin altres temes per a intentar fer riure i / o fer passar l'estona. Encara més, sembla que intentin enterbolir, enrarir i dificultar més l'alliberament nacional amb collonades, com si la situació actual no fos prou complexa i penosa. No, així no.
  Jeremies Octubre 25, 2021 | 15:48
  No permetre emetre una escena o gag vulgar, masclista, misogin i pederasta, per part de qui paga i en té tota la responsabilitat, no és cap censura enlloc. Us confoneu i no sabeu que significa censura. Censura vol dir que hagis de canviar el text d'una cançó, per exemple Gora Euskadi per "gora, gora", perquè si no no et permeten expressar-te o que hagis de fer giragonses i escriure el què vols dir entre línies en cançons, obres de teatre o articles de premsa, perquè hi ha una sèrie de personatges del règim oficial que t'ho revisaven tot i segons el dia que tenien o eren més o menys ultres et deixaven fer o no.
  JordiP Octubre 25, 2021 | 15:53
  El del Peiu val, però l'"humor" del Jair no l'aguanto.
   Doctor Strangelove Octubre 25, 2021 | 17:21
   JordiP, el teu problema deu ser que no t'aguantes ni a tu mateix, meló! Doc.
  Pensat i escrit Octubre 25, 2021 | 16:12
  A mi em preocupa que la televisió pública emeti aquesta mena de programes i alhora que contracti persones que menyspreen la llengua catalana en directe. Segur que aquest parell de graciosets si fessin en espanyol, anglès o qualsevulla altra llengua les emissions televisives no s'atrevirien a fer el que fan amb la nostra llengua. Tant de bo trobessin "feina" i se n'anessin a un altre país a escampar la boira.
  Maria Octubre 25, 2021 | 16:23
  Diu : "A tot el jovent que consumeix coses en català, que cada vegada és menys", és una aixecada de camisa, les "coses" en català sempre han estat poques i a sobre moltes solen ésser en catanyol. Ara hi ha més percentatge de "coses" en espanyol, que curiosament no han de destrossar l'espanyol per a fer-les "atractives" i tothom (encara més els catalans consumidors de "coses" en espanyol) s'empassa mots que mai fa servir en el dia a dia, per això hi ha els diccionaris. Farts de tanta ignomínia. Fart d'en Lluís Jutglar.
  El cit campejador Octubre 25, 2021 | 16:37
  Pederastes no, Peyu, pederastes no. Els pederastes responen a altra lloc, no a la ràdio ni a twitter. No fas cap pena.
  Doctor Strangelove Octubre 25, 2021 | 17:28
  Insisteixo, lo de la menor ja van dir que ho treien, i la xuclada no té res de masclista, car també hi ha força tios que també xuclen "potorros" i els hi agrada. Per tant, hem de ser una mica seriosos, ja sé que la majoria sou mono-neuronals i no heu entès l'acudit, i si voleu us faig un plànol, la gràcia està quan el Jair li diu: "és poc de ric". En fi, i llavors encara us queixeu d'un servidor quan només sóc aquí per fer una labor didàctica! Doc.
   Lionel Mnadrake Octubre 25, 2021 | 18:04
   La teva neurona ja la controles, tros de quòniam ? És més vella que l'anar a peu. Potser ja és l'hora d'actualitzar-la. Fes-li un reset.doc
  Harrymadas Octubre 25, 2021 | 17:53
  si hubieran dicho Charlize Theron o George Clooney, NO hubiera pasado nada , pero ..los v y palito ....mas tutankamon 2.0 ...
  hastalosguevosdeerc Octubre 25, 2021 | 18:01
  a ver si el que se ha sentido "ofendido" ha sido el mosén ....cualquier dia impone la misa , el rosario , y jaculatorias varias por TV3
  Veritat sempre Octubre 25, 2021 | 18:21
  A vegades som més puristes que el Papa, fixeu-vos al detall, i deixeu-vos replicar tot com si fóssiu lloros.
  Jordi B Octubre 25, 2021 | 18:29
  Apa, quines collonades, en si es centra en la segona o primera part... Estan sonats aquest parell d'imbècils, això passa per donar-los massa pista, ara no se'ls poden treure de sobre. Uns personatges que no aporten res de positiu ni de bo, ans al contrari viuen de la controvèrsia i de provocar l'espanyolisme, semblen vulgars Zemmours. Farts de gags espanyolistes i que sempre fan referència a Espanya, com si no hi poguèssin desconnectar ni viure sense Espanya i continguts espanyols.
  ERCatolicisme Borbònic Octubre 25, 2021 | 19:08
  Sotanes Junqueras, catolicisme franquista per salvar als borbons. Junqueras el NODO DE TV3
   . Octubre 26, 2021 | 10:10
   Farts de comentaris de falsa bandera. Se us veu el llautó d'una hora lluny.
  Y si fuera la Rumana? Octubre 25, 2021 | 19:59
  Si Puigdemont es capaz de denunciar a una empresa por que he de llamaba Pig de Mont ( que vendía jamones ), que diría si en TVE1 hicieran lo mismo diciendo que le encantaría que la rumana de Puigdemont hiciera tal o qué la hija de Puigdemont hiciera “pascual”. Por su puesto.. Puigdemont diría, que es Libertad de Expresión .. la Libertad de expresión es buena si no va contra mi .. Catalanismo Populista Xenófobo..
   @ SiFuera Octubre 26, 2021 | 11:42
   Que s'empatolla aquest sonat ? No hi toca, no toca quarts ni hores.
  Ricard Octubre 25, 2021 | 20:18
  Peyu, memento mori.
  Tal com raja Octubre 25, 2021 | 21:53
  A mi m'agrada el tipus d'humor que fan, desenfadat però deixant-les caure. Tanmateix, penso que en aquest gag han estat barroers. No han sabut veure el límit. O potser pensen que no n'hi ha.
   Jeroni Munyós Octubre 26, 2021 | 11:57
   Escrius com si aquest gag tant dolent, l'haguessin emès per televisió, i no és pas així. Avui tot és barreja "xarxes socials", programes de televisió, suposicions, falses informacions... Som en una època de canvis i transició i sovint ja no sabem ni de què parlem. Sigui com sigui cal preguntar-nos si aquest maleït pretès gag, de caire misogin, masclista i pederasta aporta res de positiu, si fa riure, a qui beneficia... A més ja som grandets i podem opinar lliurement i sincerament la major part de les pensades i sortides d'aquests pretesos "còmics", a mi no em fan pas riure, ni m'agraden els seus "programes" i a més a més, com ja han escrit manta vegades per ací, no tenen cap respecte a la nostra llengua i doncs als parlants de la nostra llengua.
   Pol Octubre 26, 2021 | 12:33
   No ho sé, potser aquesta sortida, en dieu gag, m'hagués pogut fet gracia en un entorn de colla d'amics, de gresca... però, en un mitjà de comunicació ? Quin sentit tindria emetre aquesta mena de "diàlegs" ? Transgressió ? Trencar "motlles" ? Intentar fer-se el capdavanter ? En què ? Si als mitjans de masses hem d'acabar sentint i veient el mateix tipus de llenguatge i escenes que en una reunió informal entre amics un dia de festa i barrila... prefereixo l'original, em quedo amb l'original i viure'l in situ, no pas enllaunat i de casa estant o a través d'una pantalla. Crec que a les televisions espanyoles ja fa molts d'anys que practiquen això de convertir un plató o un programa en una reunió informal i amb ús de llenguatge i actituds de barrila entre d'amics... cal imitar-los ? Amb tot cal rebutjar el masclisme, la misogínia i per descomptat la pederàstia en qualsevol situació i context.
  Junqueras el franqui.catolicisme de merda Octubre 26, 2021 | 07:46
  Junqueras un Franco calderilla, quin censor, 1uin catolic, quin OMELLA D'ERCatokics de Franco y Amen
   A l'espanyolista ximplet Octubre 26, 2021 | 10:14
   Et penses que ets graciós escrivint comentaris de falsa bandera ? Els espanyolistes no teniu cap argument per a defensar la utilitat de la sobirania espanyola i us dediqueu a intentar enfrontar independentistes. No ho aconseguireu.
  Delfí Artós Octubre 26, 2021 | 12:14
  Siguem clars, tot i ésser republicà, no sentir-me espanyol, sentir-me europeu, ésser demòcrata, considerar-me tolerant... aquesta mena de... (sortides, gags, ocurrències, pensades...) no sé com dir-ne, no m'agraden gens i a sobre si son misògines, de mal gust, masclistes i / o pederastes al meu parer s'han de rebutjar i bandejar. És evident que hom pot riure's de tot fins i tot de si mateix, però, no sé definir, què és el diàleg d'en Peio ( es fa escriure "Peyu" (?!)) i l'altre senyor. A més no entenc que a la televisió o altres mitjans hagin de transmetre diàlegs i escenes que fins fa pocs anys podíem sentir i veure únicament en bars, trobades informals, en colles d'amics... que té d'interessant amplificar-les i treure-les del context informal i íntim? És com si en una festa d'amics algú pretengués expressar-se com un metge a la seva consulta. Hi ha un nivell de llenguatge per a cada ocasió i situació i al meu entendre no té sentit passar directament el llenguatge informal i de cap de pardals entre "col·legues" a un mitjà de comunicació de masses.

Nou comentari