Xoc de Sanchis i Peyu pel gag retallat de ‘Bricoheroes’

El director de TV3, Vicent Sanchis, i l’humorista Lluís Jutglar, Peyu, han discutit aquest dilluns al programa ‘Planta Baixa’ de TV3 per la polèmica del gag retirat de Bricoheroes, que contenia bromes sexuals sobre Leticia Ortiz i la seva filla, menor d’edat. Peyu ha defensat el gag perquè “un programa d’humor no és una línia editorial” i el que s’hi diu és “el que pensen els personatges del gag”. El presentador del programa ha dit a més que el gag retallat volia “exposar una cosa que està passant per denunciar-la” i fer que “la gent es plantegi què carai està passant”. Segons Peyu, “a Espanya i al món la gent de les grans elits no es munten festes menjant pa amb Nocilla, foten autèntiques bestieses”.

Per la seva part, Sanchis ha defensat la retirada del gag perquè “és una paròdia que fàcilment pot indignar i que fa mal” es tracti de la “reina d’Espanya o d’una dona que ven xurros a plaça Catalunya”. Peyu ha assegurat, però, que els autors del programa havien estat “completament d’acord” en retirar la part que feia referència a la filla menor dels reis espanyols i ha acusat TV3 d’haver-lo filtrat “intencionadament” després de la publicació del fil de denúncia de l’humorista a Twitter. “Això és lleig”, ha lamentat. Al seu torn, Sanchis ha dit que Peyu va difondre un fragment del gag que és propietat de TV3 i no de la productora.

Sanchis també s’ha mostrat molest pel fet que se l’acusi d’haver actuat per temor a causar “soroll” polític. El director de TV3 ha considerat que aquesta acusació és una “especulació” per part de l’humorista. “Vostè especula en un terreny on només puc especular jo”, ha replicat Sanchis. El director del canal públic ha dit que es va dubtar sobre els límits del gag i van considerar que en la paròdia d’un milionari que es fa al programa “hi ha segons quines coses que no son apropiades per un canal públic i tenim tot el dret del món a considerar-ho”. Sanchis també ha acusat en Peyu de publicar “inexactituds i falsedats” al seu fil a Twitter una hora abans que comencés el programa.

El director de TV3 ha insistit que ell no té “cap por” ni a en Peyu ni “a cap soroll polític” i ha remarcat que no pot defensar “una cosa que va contra la meva consciència”, com és en aquesta cas “una paròdia que ofèn”. “Vostè farà el que vulgui perquè és el director —li ha conestat Peyu—, el que veig com a humorista és que hem de poder dir segons quines coses i el context en què estava dit una persona entrenada en consumir humor sap que fins i tot hi ha programes de la BBC molt més extrems“. L’humorista considera que precisament aquests trets del programa han fet que molts joves hagin quedat “atrapats” a un contingut en català, en lloc de veure vídeos de “contingut banal” a YouTube, perquè el seu programa el troben “transgressor: perquè diem les coses com les diem i ens fiquem amb qui ens fiquem”.

Els arguments de Peyu no han acabat de convèncer en Sanchis que ha conclòs: “Pot parlar del que vulgui, però aquest gag tal i com estava plantejat jo no el podia defensar en lloc”. D’altra banda, el director de continguts d’Entreteniment de TV3, Carles Trepat, ha fet un llarg fil a Twitter al voltant de la polèmica explicant que la cadena havia apostat des del principi per Bricoheroes i ha lamentat les acusacions d’en Peyu a qui retreu haver esbombat “mitges veritats i alguna mentida”. Trepat afirma que “es miri com es miri es tracta d’un acudit manifestament masclista i misogin (i per acabar-ho d’adobar amb un punch-line pedòfil)” i nega que es tracti de censura: “No són els valors que volem transmetre al públic jove”.

Comentaris

  Ah, sí, és de ERC! Ho havia oblidat! Octubre 25, 2021 | 15:05
  MOZOS VINIERON Y AMOS SE FUERON. I amb aixó no cal dir res més sobre aquest Sanchis, inepte, denunciador, castrador i censor.
  Volem en Peyu de director de TV3! Octubre 25, 2021 | 16:08
  En Sanchís és un covard prepotent, com tots els covards. Ara no es pot desbarrar de la reina sense que et diguin masclista i misògin? Ni de la infanteta sense que et diguin pedòfil? Au va, aquest homenet insignificant no sap a què agafar-se per justificar el seu cangueli censurador.
   Gonzalo Octubre 26, 2021 | 06:27
   Otro laZinaZi al que le gustan muy, muy jovencitas.
  Joanka Octubre 25, 2021 | 18:03
  Quin partit mana a TV3? Doncs ja teniu la resposta. Aquest parttit no li farà leitjos a l'amo de madriz. No sigui que s'enfadi.
  Y si hubiera sido otra persona ? Por ejemplo la mujer de Puigdemont? Octubre 25, 2021 | 20:01
  Si Puigdemont es capaz de denunciar a una empresa por que he de llamaba Pig de Mont ( que vendía jamones ), que diría si en TVE1 hicieran lo mismo diciendo que le encantaría que la rumana de Puigdemont hiciera tal o qué la hija de Puigdemont hiciera “pascual”. Por su puesto.. Puigdemont diría, que es Libertad de Expresión .. la Libertad de expresión es buena si no va contra mi .. Catalanismo Populista Xenófobo..
  Luisnomeacuerdo Octubre 25, 2021 | 20:59
  Que graciosos que son estos fascistas independentistas, también podían hacer chistes con los hijos de tomtorra, para que nos riamos todos, en atapuerca también.
  Manel Octubre 25, 2021 | 21:36
  Qua em diuen "mengem el cony" es feminisme??
  Manel Octubre 26, 2021 | 08:52
  Repeteixo, quan em diuen menge'm el cony és masclisme també???

Nou comentari