El presentador del ‘Joc de Cartes‘ de TV3, Marc Ribas, ha assegurat que el seu programa “no vol donar lliçons a ningú“. Ho ha afirmat en un vídeo en directe al seu compte d’Instagram, en el qual ha donat alguns detalls sobre com funciona aquest programa i quines decisions pren el seu equip per tal que el ‘Joc de cartes’. Segons Ribas, el programa “no va de donar lliçons, sinó d’explicar la realitat del país” a través dels seus restaurants. “A vegades en clau d’humor, però mai no adoctrinem ni eduquem; simplement mostrem una realitat“, ha dit.
Ribas ha fet aquestes declaracions quan alguns seguidors li feien preguntes relacionades amb el seu programa. Un dels moments més interessants ha estat quan una seguidora li ha dit que no troba just que es puntuï per sota de 5 alguns restaurants perquè és una manera de menysprear tota la feina que hi ha al darrere. El presentador del programa s’ha mostrat contrari a aquesta reflexió, i ha opinat que “hi ha coses que són intolerables“, motiu pel qual ha defensat que “algunes vegades s’ha hagut” de suspendre un restaurant.
El xef també ha defensat la idea que totes les categories que es valoren en cada restaurant tinguin el mateix pes a l’hora de fer la nota global. “Per a nosaltres, com a professionals i com a restauradors, creiem que tot és igual d’important“, i ha assenyalat que “si a algú no li importa el servei però sí el menjar i el vi”, el programa ja ofereix la nota de cada categoria per separat, així que cadascú pot informar-se de la manera que vulgui.
Ribas ha explicat que el programa sempre intenta que els concursants siguin variats: de diferents gèneres i edats. I ha assegurat que un requisit indispensable del programa és que el concursant estigui molt arrelat al restaurant, bé perquè n’és el propietari o bé perquè n’és el xef. També ha explicat que si al programa no es veuen els vins que consumeixen és perquè “no es pot fer publicitat”. També ha dit que el proper mes de març es començarà a gravar la nova temporada del ‘Joc de cartes’, que espera que es pugui emetre aquest estiu.