El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vols jugar al ‘Memory’ o al tres en ratlla contra un robot? Ara pots fer-ho en aquesta exposició!
  • CA
Un robot  | Cosmocaixa

 

 

Ara tens l’oportunitat de conèixer els robots com mai ho havies fet abans a l’exposició ‘Robots! Els humans i les màquines’. La mostra acull un centenar d’objectes, peces històriques i robots que narren la història de la relació entre els humans i les màquines, a més de l’Ada i el Charles, robots humanoides que guiaran el visitant per l’exposició. La nova mostra de CosmoCaixa també posa a prova l’agilitat mental jugant amb robots al tres en ratlla o al Memory, i gaudir d’una conversa amb una planta, gràcies a la Intel·ligència Artificial (IA).

  

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària “la Caixa” i Lluís Noguera, director de CosmoCaixa, s’han encarregat de presentat l’exposició Robots! Els humans i les màquines a CosmoCaixa. La mostra permet realitzar un recorregut pel passat, el present i el futur de la tecnologia robòtica des d’àmbits tan diversos com la medicina, l’ètica, la recerca, la història i, també, l’art i la literatura.

 

  

 

 

 

 

La història de la humanitat va íntimament lligada al desenvolupament de les màquines. Des que els nostres avantpassats van fabricar les primeres eines lítiques, els humans han anat desenvolupant estris de tota mena. Actualment, les màquines ens envolten, ens serveixen per comunicar-nos i per fer-nos la vida més fàcil. Fins i tot són part del nostre cos, fins al punt que poden substituir òrgans tan vitals com el cor. La IA ofereix un món inimaginable de possibilitats, però alhora obre la porta a molts interrogants encara per resoldre. L’exposició pretén reflexionar també sobre el desenvolupament de la IA, que serà transcendental per a la humanitat al llarg del segle XXI.

  

L’exposició, que està recomanada per a nens i nenes a partir de 8 anys, té un descompte del 50% pels clients de CaixaBank.

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa