El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ester Quintana no recorrerà l’absolució dels mossos
  • CA

Ester Quintana i les seves advocades han anunciat aquest dimecres que no pensen recórrer la sentència de l’Audiència de Barcelona que va absoldre els dos mossos d’Esquadra antiavalots jutjats per suposadament mutilar-li un ull amb un projectil policial. “Un cop analitzada la sentència, entenem que la seva estructura, juntament amb els estrictes requisits de prosperabilitat del recurs de cassació davant del Tribunal Suprem, fan inviable recórrer, tal com va manifestar el 3 de juny la fiscalia”, diu el comunicat.

L’escrit de Quintana, en primera persona, diu que han fet un “ingent esforç per indagar en tots els sentits possibles, incloent totes les opcions, i aclarir al màxim la realitat dels fets i l’autoria dels mateixos, esprement al màxim les possibilitats” que els han estat donades. Així, recorda que moltes proves es van denegar, com gravacions sonores i de vídeo que suposadament no es van produir, o localitzacions geogràfiques de les furgonetes que no havien quedat registrats.

“En aquest cas, com en tots els casos amb contingut policial, qui té la font de prova a l’abast és el mateix cos policial al que pertanyen els agents investigats; el tipus i nombre de dades que es proporcionen, els tempos en què arriben al jutjat, els mitjans tècnics (pericials) que s’empren, depenen sempre de la col·laboració del Departament d’Interior”, lamenta l’escrit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa