La Guàrdia Civil només anima els camioners a denunciar talls de carreteres si són independentistes

L’institut armat admet que no s’han instruït diligències per altres accions del mateix tipus que les del Tsunami, ni el cas dels Gilets Jaunes

El Tsunami Democràtic va animar a tallar l’AP7 al seu pas per El Pertús fa un any i escaig. Un acció que va tallar la comunicació transfronterera a la Jonquera per carretera els dies 10 i 11 de novembre de 2019. El tall, convocat arran de la sentència del Procés que condemnava a un total de gairebé 100 anys de presó els líders independentistes, va comportar una investigació judicial al jutjat número 4 de Figueres, amb 196 encartats. En aquestes diligències policials hi consten reiterades comunicacions de la Guàrdia Civil, comissionada com a policia judicial, en què anima les associacions de transportistes a presentar reclamacions per responsabilitats econòmiques per aquests talls. Ara bé, el ministeri de l’Interior assegura que la Guàrdia Civil no ha fet en cap altra actuació en un tall de carretera a Catalunya. De fet, admet que no s’han instruït diligències policials contra els talls perpetrats per Gilets Jaunes francesos (armilles grogues) durant les protestes que van afectar les fronteres.

Així ho escriu el ministeri de l’Interior, en una resposta parlamentària al diputat d’EH Bildu Jon Iñarritu, a la qual ha tingut accés El Món. El diputat abertzale preguntava al ministeri si demanar aquests tipus de denúncies és habitual i si, en concret, si s’ha fet en altres protestes que han comportat talls a la frontera, com les mobilitzacions del Gilets Jaunes francesos durant els caps de setmana. Segons la resposta de ministeri,  comunicar als perjudicats els seus drets és una “pràctica habitual” de la policia instructora, però no s’ha fet en altres casos amb transportistes perquè no han actuat en altres talls.

En aquest sentit, el ministeri de Marlaska indica que informar que poden posar denuncia als transportistes per un tall és procedent, ja que ho és, “en qualsevol fet delictiu objecte d’investigació, identificar víctimes/perjudicats i informar-los dels drets que els assisteixen”. De fet, la resposta ho descriu com un “oferiment d’accions”. Però tot i així “el ministeri de l’Interior no té informació respecte a possibles denúncies presentades”, en altres talls, assegura la resposta parlamentària.

Per justificar la decisió d’insistir, per mail i per telèfon, a dues associacions de transportistes perquè denunciessin danys només en el cas del Tsunami, Interior emfatitza que la Guàrdia Civil no va actuar en altres talls de carretera l’any passat. “No s’han instruït diligències policials en altres talls de frontera o carretera a la comunitat autònoma de Catalunya, motiu pel que no hi ha hagut oferiment d’accions”, afegeix la resposta.

La resposta parlamentària sobre l'ànim a denunciar els manifestants del Tsunami

La resposta parlamentària sobre l’ànim a denunciar els manifestants del Tsunami Quico Sallés

 

Comentaris

  Gonzalo 09/12/2020 5:42 pm
  Es encantador ver como vomitais bilis y más bilis... Jajajjajajajajajaja!!!! Cpmo llevais la republikita de los 8 segundos, banda de laZis... Jajajjajajajajajaja!!!!!
  Enric 09/12/2020 5:46 pm
  uns fills de puta, de PUTA PUTA.
  Luisnomeacuerdo 09/12/2020 6:46 pm
  Así es quico, hay que luchar contra los fanáticos fascistas independentistas con todas las herramientas que tiene el estado, os guste más o menos, hasta que entréis por el haro. Hora de rebuznar grocñordos.
  No m'ho crec, impossible 09/12/2020 7:15 pm
  Si fos així estaríem parlant d'una organització criminal! No m'ho puc creure (i això que tothom diu que són una banda d'arreplegats miserables)
  Independència i república 09/12/2020 7:24 pm
  No acabo de capir perquè Jon Iñarritu és l'únic diputat que fa aquesta mena de preguntes parlamentàries al govern espanyol. Els nostres parlamentaris podrien aprendre com es fan aquesta mena de preguntes, de fet moltes d'aquestes preguntes atenyen els catalans.
  Adéu Espanya, benvinguda la república catalana 09/12/2020 7:33 pm
  Les trampes i la venjança que ens arriben des de l'annexionisme incloses les forces d'ocupació, ens desconnecten com més va més d'Espanya i dels seus superbs i ufans defensors de la pretesa assimilació i "vertebració" a Espanya dels catalans,. Adéu Espanya, hola república catalana.
  Ricard 09/12/2020 7:37 pm
  Miserables castellans.
  Via fora els adormits 09/12/2020 7:38 pm
  Més teca per als tribunals internacionals, contra la causa general patriòtica de l'estat espanyol envers els catalans. Quina vergonya ésser o sentir-se espanyol, un estat trampós, repugnant que odia i intenta humiliar allò que no és "espanyol". Quin fàstic. Catalans que encara esteu adormits: Desperteu-vos !
  Juan 09/12/2020 7:41 pm
  Que es pot esperar dels guarra civil
  Gonzalo 09/12/2020 7:44 pm
  El cuerpo de la benemérita policia por ende, la Guardia Civil es un cuerpo militar español y tácito en la defensa de la españolidad bien entendida de Espña. !!!!!!!!!!!!!Pero vosotros soís una mierda de laZis y no entendeís nada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡Zanahorios!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!jajajajajajajajaja!!!!!!!!!!!
  Quin fàstic 09/12/2020 7:47 pm
  Això és España.
  Quinto Máximo 09/12/2020 8:31 pm
  Quin vòmit de país que es espanya....
  jg 09/12/2020 10:18 pm
  ohhhh sorpresa....lo del lirio en la mano era esto, no?
  Juanjo 09/12/2020 11:45 pm
  Debe ser muy molesto creer que solo eres catalán y que España no existe y que la guardia civil te vaya tocando los cojones. O pensar que los líderes de los mossos son dos unionistas de tomo y lomo. Es el momento más triste de los octubristas. Esto no tiene arreglo ni a largo plazo.
  Bon cop de falç 10/12/2020 9:23 am
  Que es pot esperar de la guarra civil? Perden el temps, buscant camioners i conductors, en comptes de buscar jihadistes fugats, és el que hi ha en un país de merda, policia de merda!

Nou comentari