El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Campanya de Trànsit contra conductes de risc de bicicletes i patinets
  • CA

El Servei Català de Trànsit (SCT) desplegarà durant aquesta setmana una campanya preventiva de conductes de risc en conductors de bicicletes i Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com poden ser els ja més que coneguts patinets elèctrics. Segons ha comunicat el mateix servei, aquesta iniciativa s’allargarà des d’aquest dilluns fins al diumenge i hi participaran tant els Mossos d’Esquadra i els policies locals. L’objectiu principal del projecte és aconseguir reduir el risc en la conducció dels mitjans de transport que són més vulnerables.

Trànsit ha explicat que en el cas dels ciclistes es controlaran les distraccions, les circulacions de risc i els estacionaments indeguts. A més, també es vigilarà als conductors d’altres vehicles per si envaeixen el carril bici, dificulten la mobilitat dels ciclistes o els posen en risc. Respecte als Vehicles de Mobilitat Personal, com els patinets elèctrics, Trànsit ha recalcat que tenen prohibit circular en carreteres o túnels urbans, i en voreres o zones per als vianants, i que els conductors estan obligats a sotmetre’s a proves d’alcoholèmia i drogues en un control. El SCT també ha recordat que els VMP i les bicicletes tenen prohibit circular amb auriculars o utilitzant el telèfon mòbil durant la conducció. D’altra banda, és obligatori l’ús de llums i roba amb elements reflectors si circulen de nit o amb poca visibilitat.

Durant la última campanya d’aquest tipus, que es va fer al juliol, es van interposar un total de 1.099 denúncies a usuaris de VMP, la majoria d’elles per les condicions de circulació del vehicle. En el cas dels ciclistes, es van notificar 938 denúncies, la majoria per distraccions al volant o circulació de risc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa