El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un terratrèmol de 3,4 graus sacseja el Ripollès
  • CA

El Ripollès, la Garrotxa, Osona, la Cerdanya i l’Alt Empordà han patit aquest dimarts un terratrèmol de magnitud 3,4 a l’escala de Richter. Així ho ha confirmat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que ha registrat aquest fenomen a les 21.54 h. L’epicentre del terratrèmol ha estat a la zona de Setcases, al Ripollès, a 42,4 graus de latitud nord i 2,3 graus de longitud est, a un quilòmetre de profunditat. No s’ha registrat cap accident greu ni cap dany personal, tot i que ha estat àmpliament percebut.

El terratrèmol, segons alguns usuaris de les xarxes socials, ha durat entre dos i tres segons i s’ha percebut a bona part del territori: al Ripollès, a la Garrotxa, Osona, la Cerdanya i l’Alt Empordà i fins i tot a zones llunyanes com Tiana, al Maresme. L’Institut Cartogràfic i Geològic (IGC) ha demanat que tothom qui hagi notat aquest terratrèmol ompli el seu qüestionari macrosísmic, que es pot trobar en aquesta web.

Per ara hi ha 150 enquestes sobre aquest terratrèmol que ja s’han registrat al web, mentre que el 112 només ha rebut 4 trucades d’emergències per aquest fenomen. Alguns usuaris han explicat que la sensació era com la d’un tro curt i asseguren que fins i tot han comprovat que no hi hagués tempesta. Un dels usuaris que en parla, en concret, assegura haver-lo percebut a Barcelona, molt lluny del seu epicentre a Setcases.

Altres han fet broma amb tot el que ha passat aquest any 2022. “Una pandèmia, un volcà, una guerra i un terratrèmol. Si l’hem de palmar tots aviat almenys que m’avisin, que diré tot el que penso sense filtre algun”, assegura un usuari a Twitter. Una altra usuària ha ironitzat: “Per acabar el dia de merda i riure una mica, estava fent el sopar i ha tremolat tota la casa”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 23, 2022 | 08:13
    Anònim març 23, 2022 | 08:13
    Aixó han estat els polítics, que volen aixecar el País.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa