El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Presó provisional per a tres policies locals de Llinars
  • CA

El Jutjat d’Instrucció Número 4 de Granollers ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a tres dels agents de la Policia Local de Llinars del Vallès que van ser detinguts aquest passat dimarts en una operació contra el cultiu i el tràfic de marihuana. També han entrat en presó provisional sis persones més que van ser detingudes per també pertànyer a aquesta xarxa que alhora blanquejava diners al municipi. Se’ls acusa de delictes contra la salut pública, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Hi ha sis persones més que, en aquest cas, han quedat en llibertat provisional, tot i que amb mesures cautelars com la retirada del passaport, prohibició de sortir de l’Estat espanyol i obligació de presentar-se davant del jutjat de manera periòdica. La causa està també oberta pels presumptes delictes de suborn, prevaricació administrativa, robatori amb força, falsedat documental, tortura, detenció il·legal i revelació de secrets.

Agents dels Mossos d'Esquadra custodien els jutjats de Granollers durant el passi a disposició judicial dels policies locals de Llinars del Vallès detinguts per narcotràfic | ACN
Agents dels Mossos d’Esquadra custodien els jutjats de Granollers durant el passi a disposició judicial dels policies locals de Llinars del Vallès detinguts per narcotràfic | ACN

L’operació dels Mossos d’Esquadra va començar aquest dimarts a les cinc de la matinada, i quatre agents de la Policia Local de Llinars van ser detinguts, encara que finalment hagin ingressat a presó tres. La policia catalana va escorcollar la comissaria del municipi, així com una nau industrial i alguns habitatges del poble. Feia més d’un any que els Mossos investigaven aquest cas.

Si l’Ajuntament de Llinars compleix amb allò que va prometre el mateix dimarts, ara s’hauran d’incorporar nous agents al cos de la Policia Local. El consistori va afirmar que apartaria aquells agents que el jutge decidís seguir investigant, i va assegurar que ja s’havien iniciat els tràmits per suplir els agents en cas que siguin acomiadats de la Policia Local. Aquest cos policial disposa, actualment, de 19 agents, tot i que n’hauria de tenir 21. La baixa de quatre efectius “es nota molt“, segons va admetre el cap de la Policia Local, l’inspector Amado Ferreras.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa