Detinguts quatre policies locals de Llinars en un operatiu antidroga

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts quatre policies locals de Llinars del Vallès que haurien participat en una trama de tràfic de droga, concretament de marihuana, segons informa l’ACN. L’operatiu ha començat durant la matinada, cap a les cinc. Aquests quatre agents estan acusats de col·laborar amb una banda de traficants de marihuana d’origen dominicà. Un dels agents arrestats seria el que estava parlant amb un home que va morir tirotejat a Llinars al desembre del 2019, i que llavors es va dir que era el seu confident com a policia i ara se n’haurà d’aclarir la relació exacta. Els policies locals s’haurien dedicat a gestionar i dirigir les naus industrials on es cultivava el cànnabis. D’entre els quatre arrestats, hi hauria almenys un caporal.

Els Mossos d’Esquadra han fet una entrada i escorcollen la comissaria de la Policia Local de Llinars del Vallès. Alguns mitjans assenyalen que aquesta investigació va començar ja fa més d’un any. Els Mossos creuen que, a més del cultiu de marihuana i la protecció de les naus industrials, hi ha una operació per blanquejar el diner negre obtingut amb el narcotràfic. La comissaria de la Policia Local de Llinars del Vallès no és l’únic lloc que s’està escorcollant aquest matí. També hi ha escorcolls en diversos habitatges d’aquest municipi, així com el polígon industrial de Can Prat. En total, i segons informa la policia catalana, s’han produït 28 escorcolls i no es descarta que es produeixin més detencions.

Catalunya viu a dia d’avui un augment dels delictes relacionats amb el tràfic de la marihuana. Ahir mateix ho reconeixia el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en una entrevista al programa Els Matins, de TV3. Admetia que la policia catalana ha d’augmentar el seu nombre d’agents per lluitar-hi. De fet va avançar que li agradaria ampliar la plantilla de Mossos en 800 nous agents cada any; i va assenyalar que cal que els policies se segueixin formant per poder perseguir noves maneres de delinquir. Va posar com a exemple els delictes informàtics. Per altra banda, va recordar que “ben aviat” es constituirà la comissió al Parlament sobre el model policial, que comptarà amb experts internacionals, com ha avançat El Món.

Comentaris

  Jathodire Octubre 26, 2021 | 09:38
  Policials locals, podríem fer un llibre d'aquesta gentola en gral.
   Dani Octubre 26, 2021 | 12:25
   Tenen un % considerable de xoriços i macarres
  Manel Octubre 26, 2021 | 11:09
  Si enlloc d´augmentar el nombre de policies deportem als delinquents estrangers ens sortiria més barat i tindriem menys crim als carrers.
   Jathodire Octubre 26, 2021 | 12:33
   Entenc que delinqüents espanyols tmb, oi?
  Tano Octubre 26, 2021 | 16:51
  Quin món estem deixant pels nostres fills. Quan la policia tindria de donar exemple, dona pel sac. Que trist.
  Vendetta Octubre 26, 2021 | 19:01
  Nacionalitat? Cacanyols?
  inutils Octubre 26, 2021 | 22:26
  Quillos amb placa. Una lacra per la societat.

Nou comentari