El Govern retornarà les multes del primer estat d’alarma

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat aquest dilluns que es retornaran les multes que, durant el primer estat d’alarma, es van posar a aquells ciutadans que es van saltar el confinament. Ho ha afirmat en una entrevista als Matins de TV3, en la qual ha explicat que es van multar més de 60.000 persones, però que ja n’hi ha 20.000 que van fer el pagament. Són aquestes multes les que s’han de retornar, i representen uns quatre milions d’euros.

El Tribunal Constitucional va declarar com a inconstitucional el primer estat d’alarma, que va començar el 14 de març del 2020 i va finalitzar el 21 de juny del mateix any. La setmana passada, el govern espanyol va ordenar que es retornessin els diners. I ara la Generalitat podia decidir què feia, ja que les competències sobre aquesta matèria estan traspassades. Finalment, però, i tal i com ha anunciat el conseller d’Interior, les multes es retornaran.

Comissió sobre el model policial

Elena també ha assegurat que la comissió sobre el model policial català es constituirà “ben aviat“, i ha assegurat que el seu objectiu com a cap del departament d’Interior és “arribar als màxims consensos” amb tots els grups parlamentaris. “És el meu deure“, ha manifestat. Així mateix, s’ha negat a explicar quin és el seu posicionament inicial en aquesta comissió ja que “és un mal favor fixar” aquestes pocions, segons ell.

De totes maneres, ha insistit que el consens és molt important, i ha recordat que l’any 2013 el llavors conseller d’Interior, Ramon Espadaler, es mostrava contrari a retirar les pilotes de goma del cos de Mossos d’Esquadra, però que finalment es va acabar fent fruit del consens. També ha afegit que l’objectiu del conseller és que cada any es puguin reincorporar 800 nous agents dels Mossos d’Esquadra, a més d’explicar que cal renovar el cos i adaptar-lo a l’actualitat. Ha posat com a exemple incloure més dones i també adaptar als agents a nous tipus de delictes, com els informàtics.

Comentaris

    Mar Blau Octubre 25, 2021 | 10:50
    Ridículs!
    Luisnomeacuerdo Octubre 25, 2021 | 13:57
    Ya se lo han pensado por lo que parece, si se lo ordenan el gobierno de la nación, el gobierno de la región obedece , como debe ser.

Nou comentari