El govern espanyol ordena tornar les multes del confinament i Catalunya s’ho pensa

El govern espanyol ha ordenat la devolució de totes les multes que es van imposar durant el primer estat d’alarma per la crisi de la Covid-19, informa Europa Press. A més, els expedients que encara estaven pendents de resolució quedaran anul·lats. El motiu d’aquesta decisió és que el Tribunal Constitucional va declarar com a inconstitucional el primer estat d’alarma, que va començar el 14 de març del 2020 i va finalitzar el 21 de juny del mateix any. Tanmateix, a Catalunya aquesta decisió no és vinculant perquè les competències estan traspassades, i el Govern català encara no ha decidit què farà, tot i que la decisió estatal hi pot influir.

Sigui com sigui, durant aquests tres mesos, més d’un milió de persones van ser multades per no complir el confinament domiciliari, segons el Ministeri d’Interior. Ara, l’executiu espanyol ha informat que crearà un equip de treball per retornar d’ofici la quantitat que es va cobrar a les persones sancionades per aquest motiu.

Fins al moment, l’administració pública no ha pogut tramitar ni la meitat de les propostes de sanció del primer estat d’alarma davant la gran quantitat que van rebre. No obstant això, 172.482 persones ja havien abonat la quantitat de la seva multa. Les persones afectades hauran de facilitar un compte corrent a l’administració perquè es pugui procedir al retorn dels seus diners.

La gran quantitat de multes que van produir-se durant el confinament domiciliari va provocar que Política Territorial hagués de posar en marxa un programa de reforç per agilitzar la seva tramitació. El nombre de persones treballant en aquesta qüestió en tot l’Estat es va ampliar fins als 235.

El Tribunal Constitucional encara ha de decidir si també considera inconstitucional el segon estat d’alarma, que va començar el 26 d’octubre del 2020 i va finalitzar el 21 de juny d’aquest any. En cas que fos així, el govern podria procedir de la mateixa manera amb les més de 200.000 multes que es van produir en aquest període.

Comentaris

  Català Octubre 23, 2021 | 07:13
  Una gran jugada del Gobierno. Ara, a veure què fa la Generalitat; tornar els diners-si en pot disposar, que crec que no- o quedar com a lladre davant els lladres majors de Madrid.
  Català Octubre 23, 2021 | 07:13
  Una gran jugada del Gobierno. Ara, a veure què fa la Generalitat; tornar els diners-si en pot disposar, que crec que no- o quedar com a lladre davant els lladres majors de Madrid.
  Gonzalo Octubre 23, 2021 | 12:42
  El guvern regiunal catala ens roba!

Nou comentari