Llinars deixa en mans del jutge el futur laboral dels policies locals

L’Ajuntament de Llinars del Vallès ha decidit que apartarà del cos els policies locals que el jutge consideri que hi ha prou indicis per mantenir-los com a investigats en la trama sobre el tràfic de marihuana. El consistori va explicar aquest dimarts que el consistori ja ha iniciat els tràmits per suplir aquests agents en cas que hagin de ser acomiadats de la Policia Local. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN) actualment aquest cos policial disposa de 19 agents, tot i que n’hauria de tenir 21. La baixa de quatre efectius “es nota molt“, segons va admetre el cap de la Policia Local, l’inspector Amado Ferreras.

La Policia Local de Llinars va assegurar que no existia cap coneixement sobre la presumpta trama d’alguns agents amb el tràfic de marihuana. De fet, Ferreras va afirmar que el cos està “en xoc”. “Els rumors els trobarem per tot arreu, però no hi havia cap dada concreta que em donés per sospitar”, va insistit l’inspector de Llinars en relació als policies detinguts. Per altra banda, i preguntat sobre la presència d’un caporal detingut en un tiroteig al 2019 on va morir un presumpte confident del cos, Ferreras també va reconèixer que “dona per parlar”, però va descartar que els fets que ara s’investiguen estiguin relacionats.

Per altra banda, i segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’alcalde del municipi va voler descartar que els rumors sobre determinades pràctiques d’alguns agents del cos sigui important. Va assenyalar que la policia fa un tipus d’activitat i servei que no va destinada a “fer amics”, de manera que alguns ciutadans poden malparlar del cos com a venjança per una multa o detenció. Martí Pujol va insistir que cal “treballar sobre fets provats“.

Tant l’alcalde com el cap de la Policia Local van admetre que la notícia d’aquest dimarts fa que la moral dels agents del cos no estigui en el seu millor moment. “No és agradable, genera un profund desànim i un gran neguit“, admet Ferreras. Així mateix, van explicar que actualment al poble es treballa per tal de substituir els agents detinguts el més aviat possible si el jutge decideix mantenir-los com a investigats.

Nou comentari