Nova denúncia per assetjament sexual d’una treballadora de l’escorxador de Vic

La denunciant ja va portar als jutjats fets similars contra un encarregat de l'empresa de neteja, que va ser acomiadat

Nova denúncia per assetjament sexual d’una treballadora de l’escorxador Esfosa de Vic contra un empleat. L’ha presentat una de les dones que l’any passat va portar als jutjats fets similars i amenaces per part d’un encarregat de la neteja que treballava a les instal·lacions i que després va ser acomiadat. Ara ha denunciat un altre treballador per assetjament sexual. Ho ha fet públic la plataforma Juntes Som Revolució, que aplega diferents col·lectius i que aquest dijous s’han concentrat davant dels Jutjats de Vic per donar-li suport. Alerten que hi ha altres víctimes que “tenen por a denunciar” i titllen aquests nous episodis de “revenja”. Exigeixen a l’empresa “protecció” real de les dones i l’acomiadament del presumpte agressor.

“La impunitat continua” i les treballadores afectades tenen por a denunciar, assegurava aquest dijous una de les portaveus de la plataforma Juntes Som Revolució, Roser Iborra. Els fets haurien succeït aquest juny per part d‘un treballador “amb responsabilitats” del mateix escorxador. La víctima, a més, és una de les dues dones que fa un any ja van portar als jutjats l’antic encarregat de l’empresa de neteja GCT Plus Facility Services que treballava des de feia anys a les instal·lacions. Al cap d’uns mesos, el denunciat va ser acomiadat. El presumpte agressor té dues denuncies per agressions i amenaces de mort interposades per dues treballadores.

Mentre la justícia encara no ha resolt aquest cas, una de les denunciants ha presentat aquesta nova denúncia contra un altre treballador. Des de la plataforma afirmen que són episodis “greus” d’assetjament sexual i ho situen en un context de “revenja” que porten aguantant durant mesos les denunciants. Asseguren que han rebut moltes pressions perquè facin marxa enrere i retirin les denúncies i que hi ha altres víctimes que també ho estan patint però que tenen por a denunciar per por a perdre la feina i per la seva situació de vulnerabilitat. La concentració d’aquest dijous s’ha fet per donar suport a la denunciant que aquest matí ha exposat els fets del juny davant del jutge.

Des de la plataforma exigeixen a Esfosa “protecció efectiva i real” contra les treballadores, que encara pateixen “seqüeles físiques i psicològiques” arran dels episodis d’assetjament. També afirmen que, si bé semblava que l’empresa inicialment va respondre bé afirmant que es compliria el protocol, finalment l’encarregat acomiadat, que estava contractat per GCT Plus Facility Services, ha acabat recol·locat “per un altre costat, si no a la mateixa empresa a una de semblant”, ha detallat Iborra.

L’empresa diu que no en tenen constància

Fonts d’Esfosa han explicat a l’ACN que ni la direcció ni el comitè d’empresa tenen constància dels fets denunciats ara. Remarquen que l’encarregat acomiadat l’any passat estava contractat per una altra empresa i asseguren que hi ha informacions “falses” que circulen per les xarxes socials que perjudiquen la imatge d’Esfosa.

El col·lectiu Juntes Som Revolució està integrat per més d’una vintena d’entitats i organitzacions de diferents punts del territori que volen contribuir a fer visibles aquestes situacions i donar suport a les víctimes.

Nou comentari