El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un mort en un xoc frontal a Sant Feliu de Buixalleu
  • CA

Nova víctima mortal a Catalunya a la xarxa interurbana. El Servei Català de Trànsit ha informat que aquest migdia s’ha registrat un sinistre viari mortal a la carretera GI-553 al punt quilomètric 5,8 a l’alçada de Sant Feliu de Buixalleu (La Selva) en sentit Arbúcies. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís pocs minuts abans de la una del migdia.

Les causes de la topada encara s’estant investigant per part de les unitats d’atestat i investigació de la Comissaria de Mobilitat. De moment, n’ha transcendit que es tracta d’un xoc frontal entre un camió i un turisme. L’accident ha provocat la mort del conductor del turisme tot i l’assistència rebuda a l’escenari del sinistre.


Arran de la incidència, s’han activat quatre patrulles dels Mossos d’E squadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i una ambulància i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Pel que fa a l’afectació viària, la via s’ha tallat en els dos sentits, fet que ha generat força retencions. Amb aquesta víctima, són 12 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, segons les dades provisionals.

De fet, ahir mateix el Servei Català de Trànsit va presentar el balanç de sinistralietat viària a Catalunya. Segons les dades exposades, el país va tancar el 2021 amb 188 víctimes mortals al conjunt de la xarxa viària catalana, un 22,3% menys que el 2019, quan es van registrar 242 víctimes mortals. En aquest sentit, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elenava emfatitzar en que “tot i que estem en la bona direcció qualsevol mort és ja de per si una tragèdia. Estem davant d’una bona mala notícia”.

Pel que fa als ferits greus, al llarg del 2021 se’n van registrar 1.450, un total de 589 en carretera i 861 en zona urbana. Tot i la xifra elevada, respecte al 2019 s’ha registrat un descens del 14,1%, atès que aquell any hi van haver 1.689 persones que van resultar ferides de gravetat en accident de trànsit i un 27,7% menys que el 2010.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa