El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor l’excursionista rescatat aquesta tarda a Setcases
  • CA

L’excursionista desaparegut aquest diumenge a Setcases, al Ripollès, ha mort hores després de ser localitzat amb símptomes d’hipotèrmia severa. El dispositiu de recerca, format pels cossos dels Bombers, els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals, l’ha trobat a mitja tarda colgat sota la neu. Un cop ha estat localitzat el pacient, en estat hipotèrmic crític en fase 4, ha estat traslladat a la Vall d’Hebron, on han intentat recuperar les seves constants, però finalment no ha estat possible i ha mort. Juan Carlos Palacio, el cap territorial del SEM Girona ha explicat que el pacient ha estat traslladat en estat molt greu a aquest hospital en helicòpter des de Setcases després d’haver-se-li practicat el protocol per a pacients amb hipotèrmia. “Hem d’esperar les primeres hores per saber com serà la seva recuperació. És molt aviat”, ha dit durant la compareixença. Finalment, però, ha mort a l’hospital en no poder superar aquesta hipotèrmia crítica.

A banda, Gabriel Marzo, sergent i membre de l’operatiu dels bombers, ha explicat en una compareixença davant dels mitjans que el rescat ha estat molt complicat per la seva “perillositat”, ja que es podien formar allaus. Marzo ha apuntat que els helicòpters no han pogut treballar durant el dia d’avui per les males condicions climatològiques. El seguiment del senyal del mòbil ha estat “clau” per poder localitzar l’home desaparegut. “Quan va començar el mal temps va voler retornar cap a l’estació d’esquí -de fet estava a 400 metres- quan es va produir un allau que el va atrapar”, ha explicat el sergent.

Les tasques de cerca han estat molt complicades, sobretot per les complicades circumstàncies climàtiques. De fet, s’ha arribat als 9 graus sota zero a la zona on es va perdre el rastre de l’excursionista, però la sensació tèrmica era de fins a menys 26 graus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa