El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un incendi forestal afecta unes 30 hectàrees de vegetació a Tortosa
  • CA

Nova nit complicada pels Bombers de la Generalitat. Des de mitjanit d’aquest diumenge, el cos d’emergències treballen en un incendi de vegetació forestal que afecta Bítem, municipi de Tortosa. L’avís del foc s’ha rebut quan passaven vint minuts de la mitjanit i s’ha declarat a la zona del Mas de Pedereles, al Coll de l’Alba, a 330 metres d’altitud. Fins al lloc del succés s’hi han mobilitzat 21 dotacions terrestres dels bombers, que han treballat per ancorar la cua de l’incendi i controlar els flancs. Així i tot, no descarten que les ratxes de vent a la zona provoquin que saltin focus secundaris. Segons els primers càlculs, el foc crema ja unes 30 hectàrees de vegetació i la xifra podria augmentar.

Cap a les nou del matí d’aquest diumenge, el perfil de Twitter dels Bombers ha informat que continuen treballant a Bítem per extingir el foc. En concret, a hores d’ara hi intervenen l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF), que se centra en el perímetre del flanc esquerre, davant la línia d’aigua; i els mitjans aeris MAER ja s’han enlairat i s’hi ha desplaçat un helicòpter. A més, compten amb dos avions de vigilància i atac (AVA).

Incendi a dues naus industrials a Lliçà de Vall

Aquest és el segon incendi important en poc més de 24 hores a Catalunya. Divendres al vespre es va declarar un foc en dues naus industrials dues naus industrials de materials plàstics de Lliçà de Vall, al Vallès Oriental. L’incendi va requerir la intervenció d’unes 30 dotacions de bombers, que van estar treballant tota la nit i gairebé tot el dissabte, fins que van donar per extingit el foc cap a les 17.30 hores. No hi ha hagut cap persona ferida en la crema d’aquestes naus de 700 metres quadrats cada una i que estan ubicades al polígon industrial Els Batzacs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa