El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un incendi per l’explosió d’un encenedor deixa 19 ferits a Reus
  • CA

L’explosió d’un encenedor ha provocat un incendi a l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer de Reus que ha acabat amb 19 persones ferides, dues en estat crític, segons ha informat els Bombers. Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 41 anys com a presumpte autor de l’incendi, que hauria estat el resultat d’una negligència del veí. El foc hauria començat quan el detingut intentava carregar un encenedor de manera inadequada i ha acabat explotant.

El foc ha afectat un edifici amb de 10 plantes i 50 habitatges. Dels 19 ferits, vuit han estat donats d’alta allà mateix i els altres 11 han estat atesos en diferents centres hospitalaris. Un dels dos ferits en estat crític ha estat traslladat a la unitat de cremats de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i l’altre, que ha caigut pel pati de llums, ha anat al Sant Joan de Reus Un altre ferit ha estat ingressat en una cambra hiperbàrica de l’Hospital Moisès Broggi.

Els serveis d’emergència han evacuat més d’un centenar de veïns per l’incendi a Reus / ACN

Els veïns evacuats no podran tornar a casa per precaució

La sotsinspectora dels Bombers i cap de guàrdia, Mar Gil, ha detallat que en un primer moment el foc s’ha propagat de manera horitzontal pels pisos de la primera planta i després s’ha escampat pel forat de l’escala. Durant les tasques d’extinció, alguns dels veïns han hagut de quedar-se confinats a casa seva i alguns han estat evacuats. Un cop extingit, els Bombers han revisat l’estructura de l’edifici i la seguretat de l’accessibilitat.

Gil ha explicat que l’estructura no ha queda gaire afectada, però que a la primera planta hi ha “molt resta de runa” i alguns elements pocs segurs com una barana malmesa. Els Bombers han evacuat l’edifici per precaució “fins que estigui sanejat”. Un centenar de veïns no han pogut passar la nit a casa seva i no se sap quan podran tornar, però podran accedir als pisos acompanyats dels Mossos o de la Policia Local per agafar efectes personals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a gener 25, 2023 | 10:23
    Narcís gener 25, 2023 | 10:23
    Per omplir un encenedor ? PD : a veure si informem bé o .. no diguem res !
  2. Icona del comentari de: Observador a gener 25, 2023 | 16:54
    Observador gener 25, 2023 | 16:54
    Per un simple encenedor?. Costa molt de creure; ni el tamany de l'aparell ni el del pot subministrador de gas semblen prou per a provocar una explosió tan considerable. Tanmateix d'ara endavant aniré amb mes compte quan recarregui el meu encenedor.
  3. Icona del comentari de: JordiP a gener 25, 2023 | 17:18
    JordiP gener 25, 2023 | 17:18
    Jo recarregu els encendedors amb una bombona groga que venen a estancs, ferreteries i, fins i tot, als xinesos. I mai de m'ha escapat tant gas com per a provocar una explosió. Potser ho ha fet fumant. O bé creia que podria reomplir l'encendor amb l'espita de gas de la cuina. Era gas de xarxa o de la bombona de butà? El món està plé de pocatraces i xapusseros.
  4. Icona del comentari de: El Follet Tortuga a gener 25, 2023 | 19:48
    El Follet Tortuga gener 25, 2023 | 19:48
    Ves si en uns dies haurem de donar la notícia de la manipulació d'un artefacte Aquí ho deixo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa