El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els vídeos més espectaculars de la lava engolint tot el que troba
  • CA

La lava s’ho empassa tot. Des que el volcà de La Palma va entrar en erupció, les xarxes socials estan plenes de vídeos de lava ocupant la illa canària. Una de les darreres víctimes d’aquest fenomen natural ha estat el barri de Todoque, pertinent al poble de Los Llanos de Aridane. Els veïns d’aquesta localitat van poder accedir aquest dimecres al matí als seus habitatges durant mitja hora per recollir tots els objectes que consideren que tenen més valor i poder endur-se’ls amb ells.

En les darreres hores, la lava ja ha fet de les seves. Ja comencen a circular molts vídeos sobre com aquest mar de foc s’empassa les cases d’aquesta zona de ‘la isla bonita. Alguns veïns estan destrossats. Consideren que ho han perdut tot, i senten impotència de no poder fer absolutament res davant d’un fenomen natural d’aquestes característiques.

La lava ha obligat a tallar carrers, i en algunes carreteres ha generat autèntics murs de cendres. Darrere d’aquestes cendres, ja no hi queda res. En els vídeos s’aprecia que les cases es desplomen, i les vistes d’ocell serveixen per fer-se una idea de quin és l’historial destructiu de la lava que ha anat sortint del volcà Cumbre Vieja en els darrers dies.

Actualment hi ha el dubte sobre si la lava arribarà finalment al mar o no. Fa uns dies es donava per fet, però actualment el dubte plana sobre aquesta qüestió. La temperatura de la lava, segons indiquen els experts, ha disminuït. I per altra banda, la lava baixa per la illa a una velocitat menor que fa uns dies. Havia arribat a dirigir-se cap al mar a una velocitat de 700 metres per hora, però actualment circula a menys de 200 metres per hora. En cas que la lava arribi al mar, es pot formar una perillosa columna de fum tòxic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa