Una empresa revenia material intervingut per la policia en plantacions de marihuana

Una empresa de Tarragona que revenia material intervingut judicialment en plantacions de marihuana es troba al centre de la investigació que va desembocar aquest dijous en la detenció de quatre persones –entre les quals un caporal dels Mossos d’Esquadra en excedència- i, prèviament, amb l’arrest de tres agents del cos dimarts passat. Es tracta d’una empresa que era requerida habitualment per donar suport en les intervencions judicials contra les plantacions de marihuana interiors i s’encarregava de desmuntar-les.

L’operatiu conjunt de Mossos i policia espanyola dirigit pel titular del jutjat número 3 de Reus va culminar aquest dijous amb quatre entrades a naus industrials d’un polígon de Tarragona i un domicili de Cunit. Teòricament, l’empresa havia de recollir tots els sistemes d’aires condicionats, llums tèrmics i plafons LED i traslladar-ho a les seves naus en qualitat de dipòsit judicial fins que el jutge n’autoritzés la destrucció. En comptes d’això, revenia el material a preus de mercat més baixos en una nau separada on no hi constava cap logotip de la companyia.

En els registres policials es van trobar més de 400 aires condicionats, 850 plafons de llums al·lògens, 130 plafons de llums led i més de 3.200 balestres sense focus. També es va intervenir altre material necessari per instal·lar plantacions de marihuana interiors. La investigació policial va comprovar que aquests elements es venien a terceres persones i que en moltes ocasions, tornaven a ser utilitzats en noves plantacions de marihuana del territori. A més, en cas de constar ordre de destrucció del material, l’empresa falsificava l’acta.

D’altra banda, el propietari de l’empresa també està detingut per un delicte contra la salut pública per intentar processar un carregament de marihuana que havia de ser destruïda després d’un servei policial. La venda al mercat il·legal li hauria suposat un benefici de 200.000 euros, però la droga es va fer malbé abans de ser processada.

Nou comentari