El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detenen quatre persones més per la causa que esquitxava tres mossos
  • CA

La Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra ha detingut aquest dijous quatre persones, una d’elles agent en excedència, per malversació i tràfic de drogues. És la mateixa causa que ja esquitxava tres policies més, que van ser detinguts a Tarragona per malversació de secrets i falsedat de document públic. Després de passar a disposició judicial, tots tres van quedar en llibertat amb càrrecs. Els tres agents es van acollir al seu dret a no declarar. El cos els ha obert un expedient disciplinari i els ha suspès de funcions i de sou com a mesura cautelar.

Tots serien presumptes autors de delictes de revelació de secrets i malversació de cabdals públics. La instrucció d’aquesta investigació, liderada per la DAI com a policia judicial, la porta el jutjat d’instrucció número 3 de Reus el qual ha decretat secret de les actuacions. Els tres agents detinguts han passat aquest dimecres a disposició judicial. Fonts properes al cas han explicat a El Món que la Direcció General de la Policia ha obert un expedient disciplinari als tres mossos arrestats i se’ls ha suspès de funcions com a mesura cautelar.

Aquest cas recorda al dels quatre policies locals de Llinars del Vallès que també van ser detinguts (i tres d’ells empresonats de manera preventiva) per pertànyer a una organització criminal que es dedicava a la producció massiva de marihuana. Els Mossos d’Esquadra van arribar a la conclusió que un d’aquests quatre agents era el cap de l’organització. Amb el suport de dos agents més, l’organització era gestionada com una “franquícia” en què els agents decidien on es feien les plantacions i qui les treballava. A canvi d’una “tarifa plana” d’uns 1.500 euros mensuals o un tant per cent de la collita, el cap oferia les naus, protecció i suport logístic, entre d’altres serveis, fent ús dels recursos policials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa