El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detenen tres mossos d’esquadra per revelació de secrets i malversació
  • CA

La Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts a Tarragona tres agents del cos de la policia catalana. Segons informen a través d’un comunicat, els tres mossos serien presumptes autors de delictes de revelació de secrets i malversació de cabdals públics. La instrucció d’aquesta investigació, liderada per la DAI com a policia judicial, la porta el jutjat d’instrucció número 3 de Reus el qual ha decretat secret de les actuacions. Els tres agents detinguts han passat aquest dimecres a disposició judicial. Fonts properes al cas han explicat a El Món que la Direcció General de la Policia ha obert un expedient disciplinari als tres mossos arrestats i se’ls ha suspès de funcions com a mesura cautelar.

Aquest cas recorda al dels quatre policies locals de Llinars del Vallès que també van ser detinguts (i tres d’ells empresonats de manera preventiva) per pertànyer a una organització criminal que es dedicava a la producció massiva de marihuana. Els Mossos d’Esquadra van arribar a la conclusió que un d’aquests quatre agents era el cap de l’organització. Amb el suport de dos agents més, l’organització era gestionada com una “franquícia” en què els agents decidien on es feien les plantacions i qui les treballava. A canvi d’una “tarifa plana” d’uns 1.500 euros mensuals o un tant per cent de la collita, el cap oferia les naus, protecció i suport logístic, entre d’altres serveis, fent ús dels recursos policials. L’operatiu policial, després d’una investigació de 20 mesos, va finalitzar amb 15 persones detingudes i 7.000 plantes de marihuana i 114 quilos de cabdells comissats en 32 entrades en naus i domicilis.

Els policies locals s’haurien dedicat a gestionar i dirigir les naus industrials on es cultivava el cànnabis. D’entre els quatre arrestats, hi ha aquest caporal. Els Mossos van fer una entrada i van escorcollar la comissaria de la Policia Local. Aquesta investigació va començar ja fa més d’un any. Els Mossos creuen que, a més del cultiu de marihuana i la protecció de les naus industrials, darrere d’aquest cas també hi ha una operació per blanquejar els diners negres obtinguts amb el narcotràfic. La comissaria de la Policia Local de Llinars del Vallès no és l’únic lloc que es va escorcollar durant aquell matí. També hi va haver escorcolls en diversos habitatges del municipi, així com el polígon industrial de Can Prat. En total, i segons va informar la policia catalana, hi va haver 28 escorcolls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa