El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dues agents més dels Mossos denuncien abusos del metge d’Interior investigat
  • CA

Dues agents més dels Mossos d’Esquadra han denunciat un metge del departament d’Interior per abusos sexuals, segons ha avançat TV3 i ha confirmat el Sindicat Autònom de Policia (SAP-Fepol). Ja són cinc els casos d’abusos denunciats, que sempre tenien lloc a la consulta del metge. La policia catalana va detenir-lo el passat 20 de maig, tot i que ja està en llibertat amb càrrecs. El sindicat policial que ha destapat l’últim cas considera que són uns “fets d’extrema gravetat” i reclama “explicacions” a la conselleria, amb qui tenen previst reunir-se aquest dimecres.

Després que la setmana passada es fessin públiques les tres primeres denúncies, una quarta agent s’ha adreçat a la bústia sobre assetjament que Interior va posar a disposició de totes les possibles víctimes i ja ha presentat una denúncia formal. La cinquena ha arribat a través del SAP-Fepol, tot i que encara no pogut denunciar el cas perquè es troba hospitalitzada. En tots dos casos els abusos s’haurien produït també a finals del 2019.

El metge denunciat va continuar treballant

La primera denúncia contra el metge es remunta a principis del 2020. Una agent dels Mossos va alertar que durant una visita mèdica rutinària el metge li havia fet tocaments i una exploració ginecològica innecessària pel motiu de la seva consulta. Arran del cas, Interior va obligar el metge a passar consulta en presència d’una infermera, però no se’l va suspendre. Amb el canvi de govern, el nou equip del departament va oferir suport psicològic a la víctima i es va persona a la causa.

Mesos més tard, quan el jutge va obrir noves diligències, Interior va obrir un primer expedient disciplinari al metge i li va prohibir fer exploracions mèdiques a dones. El febrer del 2022 es va interposar una segona denúncia i el departament li va obrir un nou expedient tres mesos després, al maig. Va quedar suspès de sou i feina. Quan el 20 de maig es va conèixer la tercera denúncia, els Mossos van detenir el metge, que s’enfronta a una condemna d’entre 4 i 10 anys per un delicte d’abús amb agreujants.

Les víctimes d’abusos s’han sentit ignorades per Interior

Una de les denunciants va relatar al Planta Baixa la seva experiència. “Em va dir que em tragués la roba, que em faria una exploració ginecològica. Em vaig quedar bloquejada”. L’agent ha lamentat que s’ha sentit molt sola durant tot el procés. “Tothom em deia: ‘Com ho podràs demostrar? Serà la teva paraula contra la seva, és un ‘metge de la casa’, i això em tirava enrere. Em sentia sola”. El secretari general d’Interior, Oriol Amorós, va reconèixer que han fallat moltes coses i va assegurar que si les dones “no s’han sentit ben ateses és perquè no ho han estat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a juny 01, 2022 | 12:58
    Pere juny 01, 2022 | 12:58
    Cinc casos... Si ara la nostra societat, tot i que en té més consciència i està més a l'aguait, costa de fer sortir a la llum i escatir aquests casos d'abusos, imagineu-vos tots els "facultatius" com aquest que hi han hagut amb total impunitat... Només de pensar-hi fa feredat. Hi hauria haver una mena de protocols i / o alertes que es poguessin aplicar sense embuts i ràpidament en front de tota aquesta mena d'abusos en la nostra societat. Ho podrem aconseguir ?
  2. Icona del comentari de: S'ha de dir a juny 01, 2022 | 13:11
    S'ha de dir juny 01, 2022 | 13:11
    Amb els abusos sexuals passa (respectant les distàncies i les víctimes) com amb la justícia espanyola lawfare, per això a alguns els hi costa de capir i de fer-se'n càrrec de la situació. La justícia lawfare els jutges de la justícia espanyola solament l'apliquen a un col·lectiu concret i determinat, a la resta poden actuar professionalment i no aixecar cap sospita ni repulsa ni retret. De fet alguns dels advocats del judici farsa contra 2 activistes i 7 polítics havien dit d'antuvi que coneixien Marchena i que era molt "legal" i professional... fins que el varen patir en un cas concret i determinat... És el mateix cas del fastigós i lamentable facultatiu, segur que hi ha pacients que poden dir "però si a mi m'ha tractat perfectament i és molt amable i efectiu..." Per això ambdós casos son tant perversos, lamentables i nocius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa