La BRIMO formarà els antiavalots de Xile

El número dos de la unitat participarà en una comissió de la policia catalana per ensinistrar en ordre públic

La unitat d’elit d’ordre públic dels Mossos formarà en tècniques d’ordre públic a la policia xilena. La Brigada Mòbil hi enviarà el seu número dos, un veterà sots-inspector que defensa el model propi de la unitat, a formar els antiavalots xilens després de les mobilitzacions dels darrers mesos. El nom i els mecanismes de la BRIMO, doncs, traspassen fronteres. De fet, Interior celebra l’elecció perquè Xile ha demanat el suport i assessoria de les millors unitats d’ordre públic de les policies europees.

 

Segons ha pogut saber El Món, el sots inspector no hi anirà sol, sinó amb una comissió amb d’altres efectius del cos, com l’intendent integrat en la direcció de la Comissaria General de Recursos Operatius (CGRO), radicada a Egara, i tot un tòtem en la formació d’agents, el comissari Joan Figuera, que dirigeix l’Escola de Policia de Catalunya. De moment, les mateixes fonts eviten especificar el número d’efectius que els acompanyaran.

 

Tots viatjaran el proper 22 de febrer cap a Xile on s’hi estaran fins el 2 d’abril. La seva escomesa serà formar en tècniques de contenció de seguretat i ordre públic, dispositius antiavalots, estratègies policials i tàctiques de moviment. L’alta especialització de la unitat, un model propi i les seves darreres accions han estat el passaport cap a Xile, on la policia s’ha vist sobrepassada per les protestes. La BRIMO, una de les unitats més fiscalitzades de la policia catalana, mostrarà les seves tècniques depurades durant molts anys d’aplicació en una societat especialment convulsa com és la catalana els darrers temps.

Nou comentari