El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos morts en un xoc frontal entre dos cotxes a la Selva
  • CA

Dues persones han mort en un xoc frontal entre dos turismes a la C-63, a l’altura de Vidreres, a la comarca de la Selva. Segons informa el Servei Català de Trànsit, l’accident va tenir lloc aquest divendres a la nit. Els Mossos d’Esquadra van rebre un avís a les 22.00 per una col·lisió frontal entre dos cotxes, amb un tercer vehicle implicat. De moment encara no se saben les causes del sinistre

Com a conseqüència del xoc, el conductor i únic ocupant d’un dels turismes va morir al lloc del sinistre. Es tracta d’un home de 56 anys veí de Sant Boi. El conductor de l’altre vehicle va resultar ferit de gravetat i va ser traslladat a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on ha mort aquest matí. Els dos ocupants dels tercer cotxe implicat van patir ferides lleus i van rebre l’altra allà mateix. 

Tres morts en una setmana

En aquesta primera setmana de l’any ja s’han registrat tres morts en accidents de trànsit a la xarxa interurbana de Catalunya, segons dades provisionals de Trànsit. El 2021, 135 persones van morir en accidents de trànsit, un 23% menys que el 2019, quan hi va haver 175 morts. De les 135 víctimes mortals, el 80% van ser homes (106) i el 20% restant dones (29). La franja d’edat amb més víctimes mortals és la d’entre 35 i 44 anys amb 32, un 39% més que abans de la pandèmia.

El 47% dels morts en carretera l’any passat pertanyien als anomenats col·lectius vulnerables: motoristes (46 morts), els vianants (14) i els ciclistes (4). Pel que fa a la sinistralitat segons el dia de la setmana, els caps de setmana i els festius van concentrar la meitat de les víctimes mortals de l’any passat. Per demarcacions, a Barcelona hi va haver 52 morts –un 35% menys que el 2019, quan se’n van registrar 80–, a Girona 34 morts (+26%), a Lleida 29 i 20 a Tarragona –un 50% menys que fa dos anys–. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa