El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xavier Antich, disposat a liderar Òmnium: “Qualsevol diu que no!”

El filòsof i professor de la Universitat de Girona, Xavier Antich, està disposat a agafar el relleu de Jordi Cuixart al capdavant d’Òmnium Cultural després que l’activista hagi anunciat que no es presentarà a la reelecció. En una entrevista a RAC1, Antich ha assegurat que accepta presentar-se a la pròximes eleccions d’Òmnium per “responsabilitat” i perquè està compromès amb el país i l’entitat: “Òmnium és una entitat extraordinària i potent. Qualsevol diu que no!

Antich, que actualment és vocal de la junta d’Òmnium, encapçalarà la candidatura continuista amb Jordi Cuixart i Marcel Mauri i vol consolidar el lideratge de l’entitat: “Òmnium està més forta que mai, és una entitat potentíssima amb gairebé 200.000 socis i una voluntat constructiva. Tenim el repte que sigui cada cop més forta, preparada, determinada i determinant”, ha dit. També ha explicat que és un repte posar-se al capdavant d’una entitat que és “exemple de rigor, coherència, una entitat per picar pedra i construir, no per destruir, no som la gent dels retrets“.

Aposta pels grans consensos

Pel que fa a la línia que seguirà Òmnium a partir d’ara, Antich ha avançat que, si guanya les eleccions, mantindrà el compromís de l’entitat amb els “grans consensos” de la societat catalana, però sempre des de la vessant social. “No ens pertoca donar la resposta a la via política que cal emprendre per donar resposta a la demanda de la societat catalana”, ha dit. També ha afirmat que treballarà en la “construcció” d’aquests grans consensos, “tan grans com siguin possibles”.

El filòsof s’ha mostrat convençut que el Procés no està mort, sinó que està mutant. “Això del procés i del ‘processisme’ sembla que s’ha convertit en una cosa pejorativa, quan qualsevol que tingui perspectiva de la història sap que tot no canvia d’un dia per a un altre, sinó que les grans transformacions són un procés. Estem en una altra fase d’aquest procés, on hem d’analitzar per saber on som i tractem de donar respostes als problemes que tenim ara, que són diferents”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Continuisme a gener 14, 2022 | 11:25
  Continuisme gener 14, 2022 | 11:25
  Quan és el sortint qui assenyala qui l'ha de substituir la cosa ja comença malament.
 2. Icona del comentari de: MHP a gener 15, 2022 | 10:34
  MHP gener 15, 2022 | 10:34
  Es fan eleccions al febrer, però al gener ja sabem qui manará. Un pel antidemocràtic, no? Com sempre, molt democràtics, els lazis en general, eh? que no vull ficar el dit al ull de nigú en concret.
  • Icona del comentari de: Ricard a gener 15, 2022 | 10:59
   Ricard gener 15, 2022 | 10:59
   El que es antidemocràtic és criticar algú per coses que no han passat. Si vol quan passin, si passen, diu la seva, sense oblidar que és una entitat privada que vota els seus càrrecs lliurement. Si vol parlem del Tribunal de Cuentas o de l'exèrcit castellans (imagini si seguís amb la llista) que no recordo que vostè hagi criticat, i que no solen dedicar-se a votar però sí a cobrar, i molt bé, pel que pensen molt més que pel que fan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa