El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Verge i Montero s’alien per la lluita feminista
  • CA

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge i la ministra d’Igualtat, Irene Montero s’ha runit aquest divendres per concretar accions conjuntes per abordar l’agenda feminista de l’Estat. En una reunió al Palau de la Generalitat, ambdues autoritats han explicat que “treballen bilateralment” i ha coincidit en la necessitat de garantir els drets existents i “crear-ne de nous”. Tal com han acordat, continuaran treballant de manera conjunta i faran una segina trobada d’evaluació de cara a l’estiu.

“Caminem juntes en la lluita pels drets de les dones a Catalunya i Espanya, contra les violències masclistes, pels drets LGBTI i amb el pla Corresponsables”, ha explicat la ministra d’Igualtat. D’altra banda, Verge ha apostat per impulsar polítiques feministes “desacomplexades, interseccionals, transinclusives i antiracistes” per “desplegar polítiques que permetin una transformació real per a la igualtat i la garantia de drets”, tal com ella mateixa ha afirmat.

Un dels grans temes en els que han coincidit ha estat el reconeixement de la “violència institucional” tal com l’ha descrit la mateixa ministra Montero. Des de la conselleria, Verge ha recordat que estan elaborant eines per combatre la bretxa salarial i altres grans tabús. “Estem treballant en avaluacions de victimització que puguin percebre les dones per part de les institucions i les mesures de reparació incorporades en els Pressupostos per a 2022”, ha declarat la consellera d’Igualtat i Feminismes. Verge també ha compartit amb la ministra l’estratègia catalana de drets sexuals i reproductius que “aprofundirà en drets ja aconseguits”, com la interrupció voluntària de l’embaràs i l’educació sexual, alhora que crearà nous, com el dret a l’equitat menstrual.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 14, 2022 | 17:46
    Ricard gener 14, 2022 | 17:46
    Jo m'aconformo en què es garanteixin els drets de tots els catalans en front l'agressió xenòfoba pancastellanista. D'això darrer l'honorable Consellera ha viscut la seva part, i segur que coincidirà amb mi.
  2. Icona del comentari de: Ja a gener 15, 2022 | 01:49
    Ja gener 15, 2022 | 01:49
    La Fiscafina és obertament masclista.
  3. Icona del comentari de: Pregunta a gener 15, 2022 | 01:50
    Pregunta gener 15, 2022 | 01:50
    Dels assessinats del estado a Catalunya, res?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa