El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC manté l’oci nocturn tancat per Cap d’Any
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit aquest dijous mantenir l’oci nocturn tancat durant la nit de Cap d’Any. per tant, la justícia rebutja el recurs que havia presentat la patronal d’aquest sector per reclamar que els deixessin obrir almenys aquella nit, ja que és una de les nits més importants de l’any i en la qual facturen més diners.

La sala contenciosa-administrativa, per tant, ha rebutjat la suspensió cautelaríssima de la prohibició de la Generalitat, tal i com havia demanat la patronal Fecasarm, i ha donat fins dimarts que ve al Govern per respondre a la petició dels locals nocturns.

Aquest dilluns l’oci nocturn va demanar al TSJC que permetés que aquest sector pogués reobrir l’última nit de l’any. La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon), la Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) i la Plataforma d’Empresaris Afectats pel covid-19 (Peacovid-19) van presentar dos recursos contenciosos-administratius contra les mesures decretades pel Govern en les quals es decreta el tancament de l’oci nocturn i la reducció d’aforament a la restauració.

Cal recordar que la setmana passada el Govern va anunciar una sèrie de mesures que atempten contra els drets més fonamentals de les persones, com la llibertat de moviment en horari nocturn (toc de queda) o el nombre màxim de persones que es poden arribar a reunir (fins a 10), així com el tancament de l’oci nocturn. Tot i que el govern espanyol va rebutjar el toc de queda a tot l’Estat, sí que va anunciar una mesura que ja està en vigor tot i ser inútil, segons afirmen els experts: l’obligació de dur mascareta a l’exterior. Fecasarm va demanar en aquest escrit la nul·litat de ple dret o almenys la suspensió cautelar urgent de totes les mesures restrictives, per tal de poder obrir durant la nit de Cap d’Any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa