Trilla: “No s’entén que la gent no aprofiti qualsevol oportunitat per vacunar-se”

El doctor ha explicat que la cinquena onada hagués estat "molt pitjor" sense les vacunes

El cap del Servei d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, el doctor Antoni Trilla, ha afirmat que no entén com pot ser que la gent no aprofiti “qualsevol opotunitat per vacunar-se”, en una entrevista aquest matí a Catalunya Informació. Trilla ha afirmat que gràcies a les vacunes s’han evitat moltes morts en aquesta cinquena onada. “Sense vacunes l’impacte de la variant Delta, que es com una epidèmia dins d ela pandèmia, hagués estat molt pitjor. El millor que pots fer per la teva salut en aquesta pandèmia es vacunar-te, quan abans millor. No entenc com hi ha gent que ho posposa o que no s’ha de decidit a fer-ho. Ens hem d’intentar vacunar tots quan abans millor, així estarem tots millor”, ha afirmat Trilla.

També ha destacat que el ritme d’hospitalització està baixant i l’edat dels hospitalitzats és més baixa en la cinquena onada. “A les unitats de cures intensives el ritme de reducció de pacients és més lent que a planta. La mortalitat baixa, però des de l’inici de la cinquena onada ha pujat una mica. Això reflecteix que al principi eren pacients joves i ara el contagi ja afecta a persones de més edat o amb més patologies. La gent d’intensius ja tenen 40 o 50 anys”, ha explicat l’epidemiòleg.

Comentaris

  PEDRO SÀNCHEZ 15/08/2021 9:42 am
  Voleu deixar d'una puta vegada en pau a la gent que no es vol vacunar: No tothom es comporta com xaiets i fent cas als il·luminats de torn que tot el dia estan als mitjans de comunicació dient la seva quant a haver-se de vaccinar i comportant-se com si ells estiguessin per damunt de tot. Preocupeu-vos de vosaltres, que els demés ja farem el que entenguem més adient per a la nostra salut. Moltes gràcies.
   Tano 15/08/2021 7:19 pm
   No tens ni puta idea de que va el tema noi.
   Jacks 16/08/2021 11:38 am
   Molt solidari per la teva part. No ho desitjo, però si agafes el COVID no toquis els collons a la S. S. Ja et pots morir tot sol i ningú et tocarà mes els collons.
   Pere 17/08/2021 8:04 pm
   Si haig de triar de fiar-me de comentaris com el teu o els del Dr. Trilla, no en tinc cap dubte a qui haig de fer cas
  Tano 15/08/2021 10:39 am
  Aquest món està ple de "Cazurros", prefereixen anar de vacances que procurar per la salut. Una gran part d'aquesta genteta, no es mereixen ni un badall de gat.
  Josep 15/08/2021 3:55 pm
  Hi ha tantes coses que no s'entenen de la gent! "Botellons", aglomeracions a les platges i bars de la costa Brava, i aixi una llista que seria interminable. Molts natius de la costa optem aquests dies per quedar-nos a casa per no barrejar-nos amb aquesta inundació de forasters que ni respecten distàncies ni porten mascareta ni res de res. I aquí ens teniu, esperant que passi el mes d'Agost per anar nosaltres a gaudir de la platja i d'asseure'ns en un bar a prendre una cerveseta.
  Joan de Sant Andreu 15/08/2021 6:47 pm
  No se pas però qui va ser que va dir que era més important la grip que no pas el possible perill per la covid? Se n recorda Dr Trillà? I a diferencia dels que vostè acusa (i molt possiblement amb raó) és científic i cobra com expert científic.
  Lluis 15/08/2021 9:18 pm
  Aquest ruc deia que ls covit era com una grip. No fa falta llegir més coses d'aquest dropu.
  ciutadà 16/08/2021 8:09 am
  Doncs, el què passa és que la gent n'està farta de normatives absurdes i sovint contradictòries. Amb aixó es perd la credibilitat i molts obeim per evitar la sanció i ens saltem la normativa a la primera ocasió.
  ciutadà 16/08/2021 8:09 am
  Doncs, el què passa és que la gent n'està farta de normatives absurdes i sovint contradictòries. Amb aixó es perd la credibilitat i molts obeim per evitar la sanció i ens saltem la normativa a la primera ocasió.
  Virus pels burrud 16/08/2021 11:43 am
  Certificat de vacunat per entrar als llocs i qui no el tingui que es quedi a casa i no pel carrer infectant. Tots aquets putos negacionistes els posava una setmana sense mascareta ajudant a les UCIS i el problema el resoldrien rapit.
  M.Àngels....vacuna' t pels altres i per tu mateix...la 18/08/2021 5:59 pm
  Le

Nou comentari