El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya, sense trens de Rodalies i mitja distància per una avaria
  • CA

Una incidència en el sistema de telecomunicacions d’Adif provoca una aturada total de la circulació de tots els trens de Rodalies, regionals i de Llarga Distància en via convencional a Catalunya des de primera hora d’aquest divendres. Actualment, només es manté la circulació dels trens d’Alta Velocitat (AVE).

Els tècnics d’Adif estan treballant des de primera hora per solucionar la incidència que afecta la xarxa ferroviària catalana, però no s’ha fet cap previsió de quan pot estar solucionada. Renfe recomana als usuaris que utilitzin mitjans de transport alternatius i, de fet, no se’ls deixa accedir a les estacions perquè no es provoquin aglomeracions a les andanes. La companyia està informant de la incidència a través dels seus canals i Protecció Civil ha activitat la prealerta Ferrocat.

Segons avançava el portaveu de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, al canal 324, s’ha decidit aturar el trànsit dels trens “per raons de seguretat”. Carmona ha recordat que, des de l’inici del servei, “no circulen trens de Rodalies a Catalunya, ni Rodalies de Barcelona ni regionals, ni els llarga distància per via convencional”. El portaveu de Renfe a Catalunya ha demanat disculpes a tots els usuaris per les molèsties que aquesta aturada generalitzada està causant. Des de 2015 no patien una avaria com aquesta, ha afirmat Carmona.

Així i tot, els trens de vies convencionals entre Tarragona i Terres de l’Ebre sí que circulen amb normalitat, ja que aquest tram depèn del centre de control del País Valencià.

FGC, amb normalitat

El servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) funciona amb normalitat i segons l’horari previst, com ha confirmat la companyia aquest matí a través de les xarxes socials.

Adif obrirà una investigació

Segons les primeres investigacions, la incidència s’hauria registrat durant la matinada d’aquest divendres mentre es duia a terme el procés d’actualització dels sistemes informàtics del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona, que es realitza de forma periòdica. Així i tot, Adif obrirà una investigació per aclarir els fets que han causat la incidència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a setembre 09, 2022 | 07:48
    Josep setembre 09, 2022 | 07:48
    Increïble! Un motiu més per mobilitzar-se l'11 Set. Algun estat d'Espanya ha pensat alguna vegada veritablement en la ciutadania abans que pensar en com omplir-se ells les butxaques?
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 09, 2022 | 07:49
    Pere Llimonera i Citronell setembre 09, 2022 | 07:49
    Fins quan aguantarem? La sagnia de no inversions d'Espanya a Catalunya es ja del tot escandalosa.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a setembre 09, 2022 | 08:06
    ciutadà setembre 09, 2022 | 08:06
    Una altra avaria. I demà una altra; i demà passat tornem-hi, una altra. Com voleu, estultíssims governants, que le gent opti pel transport públic?
  4. Icona del comentari de: Ego. a setembre 09, 2022 | 08:39
    Ego. setembre 09, 2022 | 08:39
    Panna nostra quotidianna da nobis hodie.......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa