El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Síndic de Greuges estudia un diagnòstic homòfob a una exjugadora d’hoquei
  • CA

El Síndic de Greuges ha decidit investigar d’ofici el cas d’una dona que va ser diagnosticada d’una “conducta homosexual d’alt risc” durant una visita ginecològica. Aquest organisme ha demanat informació sobre el cas a l’Institut Català de la Salut (ICS). A més, el Síndic també ha preguntat a l’ICS les mesures que ha adoptat per esmenar els paràmetres d’aplicació mèdica que condueixen a aquest tipus de diagnòstics, les propostes de millora per evitar que es tornin a produir aquests fets i les accions que han dut a terme amb la víctima i amb el personal sanitari que la va atendre.

L’Institut Català de la Salut assegura que ja s’ha disculpat amb la víctima i que ha començat l’estudi de l’aplicació mèdica i del sistema de codificació de procediments per tal que aquest tipus de situacions no es tornin a produir.

La usuària afectada és Teresa Barnadas, qui fou portera d’hoquei patins al Club Patí Voltregà i la selecció espanyola. L’exesportista va rebre aquest diagnòstic al Centre d’Atenció Primària de Vic Nord en una visita mèdica rutinària després d’haver-se sotmès a una anàlisi de sang. Barnedas va denunciar els fets a les xarxes socials, els va posar en coneixement dels mitjans de comunicació i va presentar una denúncia administrativa per mitjà del Servei d’Atenció Integral LGTBI d’Osona.

El Síndic de Greuges ha reconegut el seu deure d’investigar el cas a partir d’un comunicat. Aquesta institució posa de manifest que “té el manament de supervisar l’Administració pel que fa al compliment del dret de les persones LGTBI i de lluitar contra l’LGTBI-fòbia“. Tanmateix, el Síndic s’ha adreçat a la Secretaria d’Igualtat i Feminismes per demanar informació sobre les mesures que han pres després de la denúncia de Teresa Barnadas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa