Salut activa una ‘app’ per seguir l’evolució del coronavirus i atendre els afectats

Per fer front al coronavirus, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha activat una nova eina tecnològica, l’app Stop Covid19 Cat, que contribuirà a detectar la malaltia, fer un seguiment dels pacients, veure com evoluciona la pandèmia a Catalunya i afavorir la presa de millors decisions.

Els ciutadans es poden descarregar aquesta aplicació, que és gratuïta i està disponible en iOS i Android i, després d’un senzill procés d’acreditació, podran controlar el seu estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense tensar els serveis sanitaris. L’app ajudarà les persones que presenten algun símptoma específic de COVID (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general, etc.) per mitjà d’un senzill test, que proporcionarà la informació necessària.

L’app StopCovid19Cat té un doble objectiu. D’una banda, donar resposta a les necessitats d’informació de la ciutadania en relació amb el COVID 19, a través d’un qüestionari que els indica si tenen possibilitat de tenir COVID. De l’altra, recollir dades de la població per tal de poder crear mapes de calor que reflecteixin l’evolució de la pandèmia a tot el país i de forma localitzada per població.

Per a ser més efectiva, l’aplicació demana a l’usuari el seu Codi d’Identificació Personal (CIP) -que trobarà a la seva targeta sanitària- i que activi la geolocalització del seu dispositiu mòbil.

El sistema sanitari farà la vigilància del cas a partir de les dades enviades per l’aplicació i, si és necessari, activarà els serveis d’emergències mèdiques.

Des del Departament de Salut es fa una crida als ciutadans perquè facin un ús responsable de l’aplicació i proporcionin informació veraç i rellevant.

Aquesta ‘app’ s’ha impulsat des de l’àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del Servei Català de la Salut i ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració entre TIC Salut -com a empresa pública promotora de la transformació digital en l’àmbit de la salut-; la Direcció de sistemes del CatSalut; l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i també la col·laboració de moltes empreses que durant aquests dies han estat treballant amb el Departament de Salut en diferents projectes fins a tirar endavant aquesta nova eina tecnològica.

Per a més informació sobre el coronavirus, consulta el Canal Salut

 

Tens símptomes de coronavirus

 

Nou comentari