El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nova jornada a Rodalies sense serveis mínims
  • CA

Nova jornada sense serveis mínims a Rodalies. Aquest dilluns tornen a no treballar suficients maquinistes i no circulen prou trens que garanteixin un mínim funcionament del servei. En la jornada d’avui, la vaga estava anunciada per complir-se fins les 9 del matí. És a dir, que a partir d’aquesta hora, el servei ja hauria de funcionar amb normalitat. Però minuts abans de les vuit del matí, ja no s’estan complint els serveis mínims.

És important assenyalar que aquest diumenge, veient el que havia passat la setmana passada, Renfe va enviar fins a 1.600 correus electrònics, va entregar en mà 300 cartes i va enviar 530 burofax als treballadors per mirar d’assegurar que es presentaven a treballar tots els maquinistes que tocaven i perquè no passés com la setmana passada: Renfe i Rodalies van ocupar desenes de titulars pel mal servei que es va oferir per culpa de la vaga.

La setmana passada Rodalies va ser un autèntic caos. La vaga estava convocada pels dies 30 de setembre i 1,4,5,7,8,11 i 12 d’octubre, de manera que en principi s’ha d’allargar durant aquesta setmana i part de la següent. La Generalitat i la Moncloa, a través de la conselleria d’Empresa i Treball i el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, van decretar uns serveis mínims del 85% a Rodalies, 65% a mitja distància i 75% alta velocitat.

Aquests serveis mínims no s’han complert, ni de bon tros, en cap dels dies de vaga; i hi ha hagut foc creuat entre Renfe i els maquinistes. L’empresa acusa els treballadors de no complir els serveis mínims tot i haver estat avisats de quins treballadors havien de presentar-se a la feina, mentre que el sindicat convocant de l’aturada, Semaf, ha assegurat durant els darrers dies que els treballadors que sí van rebre la notificació sí que s’han presentat a la feina, però que Renfe hauria comès l’error de no informar a tots els treballadors que tocava.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a octubre 04, 2021 | 08:06
    Gironí. octubre 04, 2021 | 08:06
    És que, a Barcelona s'hi viu tan be........!. Apa!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa