Renfe acusa maquinistes d’incomplir els serveis mínims i provocar retards

La vaga s'allargarà els dies 1,4,5,7,8,11 i 12 d'octubre

Renfe ha alertat aquest dijous que es poden produir alteracions “puntuals” al servei de Rodalies per culpa de les “absències” irregulars que, segons l’empresa, estan duent a terme alguns maquinistes. Alguns d’aquests treballadors s’haurien d’haver presentat aquest matí a la feina per tal d’oferir serveis mínims i, segons la companyia, no haurien anat a treballar. Segons ha pogut saber El Món, alguns treballadors denuncien que Renfe no els va entregar quins havien de ser els serveis mínims. Per altra banda, fonts de Renfe han assenyalat a Europa Press que l’empresa està estudiant ara quines mesures pot prendre contra aquests maquinistes que estarien incomplint els serveis mínims i donant suport a la vaga, convocada pel sindicat majoritari Semaf i Sindicat Ferroviari.

El cas és que la Generalitat i la Moncloa, a través de la conselleria d’Empresa i Treball i el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, van decretar uns serveis mínims del 85% a Rodalies, 65% a mitja distància i 75% alta velocitat. L’empresa considera que el presumpte incompliment d’aquests serveis mínims s’ha fet expressament i ha avisat que l’Audiència Nacional va rebaixar alguns percentatges de serveis mínims aquest dimecres, però que en cap cas afectaven a Catalunya.

Renfe ha demanat perdó a aquells clients que es poden veure afectats per una vaga “absolutament injustificada i amb un posicionament inadmissible dels dirigents del sindicat de maquinistes”. Aquesta vaga, però, no només es produirà avui. També s’allargarà els dies 1,4,5,7,8,11 i 12 d’octubre. Segons el sindicat SEMAF, la Comissió de Conflictes considera que s’estan incomplint els acords del 2007 per garantir la integritat en la prestació dels serveis del grup Renfe davant el procés de transferències a l’àmbit de Catalunya“. El sindicat considera que hi ha “total pèrdua de confiança” amb el Grup Renfe “així com de l’administració que en forma part”.

Comentaris

    Jou 30/09/2021 8:53 am
    Maquinistes o servidores del regim? ja m'enteneu
    Tano 30/09/2021 2:56 pm
    RENFE, la basura española del régimen, al servicio del tren arcaico.

Nou comentari