I ara, vaga de maquinistes contra el traspàs de Rodalies

Dos sindicats alerten de l'oposició "contundent"

El Sindicat de Maquinistes Feroviaris de Renfe (SEMAF) i el Sindicat Ferroviari inisteixen en mantenir la vaga de vuit dies anunciada contra el traspàs de Rodalies de Catalunya. Segons ha anunciat el sindicat de maquinistes majoritari a l’operadora ferroviària espanyola, a través d’un comunicat, aquest dimecres va decidir convocar vaga el 30 de setembre i l’1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre, tot i que la resta d’organitzacions sindicals han descartat compartir la convocatòria. És l’enèssima jugada sindical contra l’anunci, encara no formal, del traspàs del servei de Rodalies de Renfe a la Generalitat de Catalunya. Una guerra oberta dels sindicats, encetada el passat dos d’agost, contra el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a mans de Raquel Sànchez, que ahir van exigir una reunió amb la ministra i el grup Renfe a través del Comitè General d’Empresa, tal i com va avançar El Món.

Segons SEMAF, la Comissió de Conflictes ha establert que hi ha un “incompliment dels acords assolits el 2007 per garantir la integritat en la prestació dels serveis del grup Renfe davant el procés de transferències a l’àmbit de Catalunya ( i en qualsevol àmbit on es pogués donar)”. També al·leguen altres incompliments dels acords establerts al Conveni Col·lectiu sobre llocs de treball, trajectes suprimits o recol·locació del personal. En tot cas, el sindicat considera que hi ha “total pèrdua de confiança” amb el Grup Renfe “així com de l’administració que en forma part”. Per això asseguren que l’aturada és “irrevocable” i “inevitable”.

Un dels comunicats del sindicat SF/QS

Per la seva banda, el Sindicat de Ferroviaris (SF) s’ha mostrat molt molest amb UGT, CCOO i CGT per intentar frenar es mobilitzacions contra el traspàs demanant una reunió amb el ministeri abans que anar a la vaga. El SF informa que s’han celebrat diverses reunions de ferrioviaris a Barcelona i Madrid convocades per whatsapp i Telegram per “manifestar la seva rotunda oposició als plans de transferir a la Generalitat de Catalunya una part important de les empreses de Renfe i Adif”. El sindicat avisa que portaran a terme una “mobilització unitària, ferma i contundent” que “deixi clar” a l’Estat i a la Generalitat que “els ferroviaris batallaran per impedir que es fraccionin les nostres empreses”.

La possible transferència de Rodalies al Govern, que de moment només s’ha apuntat a la premsa, ha despertat les ires sindicals des del passat dos d’agost, quan el sindicat UGT va remetre una carta a la ministra del ram, Raquel Sánchez, que plantarien cara a la decisió. Una opció que, pocs dies després, va tenir el suport dels comitès provincials d’empresa de Catalunya de l’empresa Renfe. Ahir mateix, el Comitè General d’Empresa de la Renfe també va emetre un comunicat alertant que es taven en peu de guerra. Els ferroviaris fan un pas més enllà i ara ja criden a la vaga, tot i apuntant els seus companys d’esperar massa per anar a la grenya contra el traspàs de Rodalies.

Comentaris

  Guaita-que-fan-ara 09/09/2021 12:57 pm
  SF es refereixen a Sindicat de Fatxes ?
  Independence Process 09/09/2021 1:04 pm
  Ara a més del poder judicial espanyol lawfare, del 155, aquests funcionaris espanyols també volen decidir per nosaltres... Desperteu-vos. Si molts de catalans ho volem, entre tots aconseguirem de fer efectiva la independència. Som-hi.
  Descendents del franquisme 09/09/2021 1:28 pm
  Aquests maquinistes són descendents dels que Franco, amb el seu Sindicato Vertical, va posar a treballar a Catalunya. Havien de ser franquistes, falangistes, addictes al règim. El sindicat actual també ve d'aquell vertical. Sempre han parlat castellà, són part dels colonitzadors. I ara haurem de perdre el traspàs perquè ells es queixen? Au va...
   MHP 09/09/2021 5:24 pm
   Huahuahuaua, estás bastant malament, noi Quina empanada portés al teu caparronet.
    Ricard 09/09/2021 6:06 pm
    El seu domini del llenguatge demostra que Vostè tampoc té certes coses dintre de les seves prioritats, com els maquinistes. Pot riure de pena.
  Els de sempre hi tornen. ja ens van fer vaga tres dies perquè volien places de pàrquing cobertes. 09/09/2021 1:35 pm
  Amb aquesta vaga demostren el que pensen de les nostres institucions, si tant estimen al seu amo i senyor, potser que demanin el trasllat als seus dominis, així serien més feliços.
  Jou 09/09/2021 1:36 pm
  "Sindicato Ferroviario"... algú s'ho creu això? Son la mateixa merda nyorda de sempre.
  Ricard 09/09/2021 1:42 pm
  L'administració pública catalana es l'única capaç de fer una gestió en benefici de tots, evitant els privilegis de quatre penques.
  Fu man txu 09/09/2021 3:01 pm
  Que Ferrocarrils de la Generalitat es faci carrec del servei i RENFE i els seus treballadors a l´atur.
  Martí 09/09/2021 3:14 pm
  UGT son tots corruptes, jo els fotria a tots al carrer i tornaria a contractar un nou equip. S'ha de fer net.
   Antoni 09/09/2021 4:04 pm
   Això és el sistema populista "Manuel Valls", sembles tant ximple com ell. Per una altra banda, generalitzar sobre tot un col·lectiu solament ho fan espanyolistes curts de gambals amb "l'adoctrinamiento" i el "pensamiento único"... Sembla que a alguns us agrada imitar-los. Quin fàstic. Jo opto per la independència i per la normalització del nostre país.
  Joan Gibert 09/09/2021 5:11 pm
  Sindicat de Màfia Ferroviària.
  Josep 09/09/2021 10:30 pm
  Cal sabotejar totes les infraestructures españoles

Nou comentari