El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC i Junts s’alien amb Cs contra les ocupacions de pisos de bancs

El PSC ha anunciat que donarà suport a la proposició de llei presentada per Junts al Parlament per acabar amb les “ocupacions conflictives” per la via ràpida. La portaveu dels socialistes, Alícia Romero, ha assegurat aquest dimarts que “d’entrada” estan d’acord amb la proposta, que Junts ha transaccionat amb Cs i que comptarà amb el suport de PP i Vox, però que han presentat diverses esmenes i que acabaran de decidir el sentit del vot en funció de com es resolguin.

El Parlament té previst debatre i aprovar aquest dimecres la proposició de Junts, que aposta per introduir canvis perquè els ajuntaments i les comunitats de veïns puguin reclamar el desallotjament de persones que ocupin pisos de grans tenidors en un màxim de 30 dies. ERC, la CUP i els comuns han criticat l’entesa del PSC amb els partits de la dreta perquè perjudicarà “greument” les famílies vulnerables, que tindran moltes més dificultats per aturar desnonaments.

La PAH demana al PSC i a Junts que “recapacitin”

Els moviments socials han demanat al PSC i a Junts que recapacitin i s’obrin a introduir esmenes de “mínims” per protegir les famílies sense recursos. “Si el PSC s’hi suma, la llei es pot aprovar demà amb vots del PSC, Cs, JxCat, PP i Vox”, ha advertit la portaveu de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), Lucía Delgado, que ha lamentat que cap partit hagi demanat un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries.

Una família que havia de ser desnonada amb membres del sindicat de llogaters de l’Hospitalet / Europa Press

La proposició de llei de Junts es refereix als pisos de grans tenidors –normalment multinacionals, fons voltor i grans empreses que tenen desenes de pisos– i, segons alerta la PAH, està “mal formulada” perquè no trasllada la responsabilitat a qui “gestiona malament” la seva cartera d’actius i permet que hi hagi centenars de pisos buits a Catalunya. “La llei és un absolut despropòsit amb finalitats electoralistes”, ha insistit Delgado.

En un acte amb representants d’ERC, els comuns i la CUP, els moviments socials de defensa de l’habitatge rebutgen que els ajuntaments i les comunitats de veïns puguin posar en marxa els tràmits per desallotjar un pis. Consideren que el redactat dona molt marge al concepte “ocupacions conflictives” i que, en última instància, afectarà sovint a famílies vulnerables sense alternatives habitacionals.

Per això demanen que la llei eviti generalitzar i estableixi una escala per graduar el nivell de conflictivitat. Un exemple habitual són les famílies que han de punxar la llum perquè no poden contractar subministraments si ocupen un pis, una situació que, amb la nova llei, es podria considerar conflictiva i, per tant, acabaria amb el desnonament de la família. Les entitats reclamen al Govern que compleixi amb els compromisos adquirits i instal·li comptadors socials.

Més notícies
El portaveu d'En Comú Podem al Parlament, David Cid | ACN
Els comuns exigeixen al PSC que rebutgi l’ofensiva de Junts contra les ocupacions
Notícia: Els comuns exigeixen al PSC que rebutgi l’ofensiva de Junts contra les ocupacions
Comparteix
Junts vol que ajuntaments i comunitats de veïns puguin requerir als grans tenidors que en el termini de trenta dies desallotgin pisos ocupats on es duguin a terme activitats il·legals
Sessió de control al Govern al Parlament 14/12/22 / Mireia Comas
El Parlament debatrà dues lleis sobre les ocupacions de Junts i Cs
Notícia: El Parlament debatrà dues lleis sobre les ocupacions de Junts i Cs
Comparteix
El proper ple del Parlament debatrà una reforma legal per protegir l'aranès i dos decrets
L'exconsellera de Justícia Lourdes Ciuró, amb la diputada al Congrés Míriam Nogueras, la diputada al Parlament Glòria Freixa i la regidora a l'Ajuntament de Barcelona de Junts Neus Munté / Junts
Ofensiva de Junts per resoldre les ocupacions delinqüencials en 48 hores
Notícia: Ofensiva de Junts per resoldre les ocupacions delinqüencials en 48 hores
Comparteix
Els grups parlamentaris del partit a les diferents cambres impulsen modificacions legals per combatre-ho
La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró | ACN
Justícia facilitarà el desallotjament en ocupacions conflictives
Notícia: Justícia facilitarà el desallotjament en ocupacions conflictives
Comparteix
L'objectiu és donar eines als ajuntaments i comunitats de veïns perquè puguin actuar i sancionar

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a febrer 07, 2023 | 15:58
    Jordi febrer 07, 2023 | 15:58
    Junts, no la cageu mes, si us plau, els pisos dels bancs, s'han de vendre o llogar, no es poden tenir tancats durants anys, si no, expropiats o ocupats.
    • Icona del comentari de: Manel BCN a febrer 07, 2023 | 22:57
      Manel BCN febrer 07, 2023 | 22:57
      La propietat privada és sagrada. Sense seguretat jurídica ningú mourà fitxa...ja esta bé que els okupes tinguin més drets que els veritables propietaris...
      • Icona del comentari de: Jordi a febrer 08, 2023 | 11:52
        Jordi febrer 08, 2023 | 11:52
        No estic a favor dels ocupes, estic en contra de la especulació, principalment dels banc, la vivenda es com el menjar, que et sembla si amagatsemo tot el blat durant 5anys mentre la gent pasa gana?, els meus camps de blat són privats, que en pensa ries?
  2. Icona del comentari de: Maragall i aragones purria ricatxa a febrer 07, 2023 | 23:15
    Maragall i aragones purria ricatxa febrer 07, 2023 | 23:15
    Okupes i drogates, okupeu el palacio imperial del maragall, hi caben mes de 100 okupes el MUY CONDE DE MIRA DE PLAZA MOLINA. erc ricatxos forrats pel Franco

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa