El preu de l’energia dispara la factura dels hospitals catalans

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest divendres que l’increment del preu de l’energia impacta en la factura dels hospitals catalans. En el marc de la Comissió de Salut, Argimon ha explicat a tall d’exemple que l’Hospital de Bellvitge ha vist incrementada la seva factura del mes d’octubre en mig milió d’euros més a causa de l’increment del preu de l’energia. “És un element que està sotragant la vida de moltes persones, però també té un impacte clar sobre el sistema de salut perquè els centres sanitaris consumim molta energia”, ha apuntat el conseller.

Argimon també s’ha referit a la crisi logística mundial com un factor que està impactant en la despesa del sistema sanitari. Gran part dels subministraments del sistema sanitari català provenen de la Xina per via marítima. “Estem canviant a ferrocarril i també transport aeri i això té un cost clar i té un impacte també”, ha agregat el conseller. Argimon ha manifestat que aquests problemes són generals dels sistemes de salut a nivell europeu i que caldrà reflexionar de cara al futur. El conseller ha fet aquestes declaracions en la seva intervenció inicial per presentar els pressupostos de Salut pel 2022.

El conseller ha desgranat també altres efectes sobre el sistema sanitari ocasionats per les circumstàncies de crisi actual. En aquest sentit, la manca de matèries primeres també sacseja les previsions del departament. El preu del ferro i l’acer afecta perquè “avui tenim licitadors que han licitat per una obra, però que es retiren perquè el preu està pujant molt i les condicions d’un concurs són pretèrites”, ha dit Argimon, que fa poques setmanes va presentar l’ampliació del parc sanitari del Vall d’Hebron. Argimon ha citat tots aquests factors com a elements que impactaran en el sistema sanitari en els propers mesos, als quals s’han d’afegir les “seqüeles de la pandèmia”.

Comentaris

  mike Novembre 12, 2021 | 16:51
  hola? plaques solars?
  MHP Novembre 12, 2021 | 17:53
  Tanquem xiringuitos al estranger? 96M de € donen per bastantes factures de llum.
   vado Novembre 13, 2021 | 00:37
   que va, no servirien ni per pagar la mitat de la factura de la llum de la Zarzuela ni del prostíbul de l'emèrit, i en canvi són molt més productius
    MHP Novembre 13, 2021 | 09:04
    Si que va arribar pel puticlub de Berlin. En Torra va descobrir el sexe, almenys va servir d'alguna cosa.

Nou comentari