El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pfizer diu que la seva vacuna es pot mantenir dues setmanes a -15 graus

Pfizer-BioNTech assegura ara que la seva vacuna es pot mantenir estable durant dues setmanes a temperatures d’entre -25 i -15 graus, cosa que permetria guardar-la en frigorífics i refrigeradors més habituals en el sector farmacèutic, i no només als de -80 graus usats actualment. La companyia ha presentat els seus informes amb aquestes noves informacions al regulador dels Estats Units, la FDA, per aconseguir actualitzar l’autorització actual d’ús de la vacuna, i preveu fer-ho amb la resta de reguladors del món, com l’EMA europea, en les properes setmanes. Segons el CEO i cofundador de BioNTech, Ugur Sahin, les noves dades permetrien “major flexibilitat” en la gestió de la vacuna.

“La nostra prioritat va ser desenvolupar ràpid i de fora segura una vacuna efectiva i posar-la a disposició dels més vulnerables per salvar vides. Alhora, hem continuat analitzant dades que permetrien l’emmagatzematge a -20 graus”, ha indicat Sahin, que ha afegit que seguiran investigant per desenvolupar noves formulacions que facin “encara més fàcil el transport i l’ús” de la vacuna.

El president de Pfizer, Albert Bourla, ha explicat que han estat fent “contínuament” estudis d’estabilitat de la vacuna per facilitar-ne la producció a escala comercial i fer-la “el més accessible possible“. “Si s’aprova, aquesta nova opció d’emmagatzematge podria oferir a les farmàcies i centres de vacunació molta més flexibilitat en la gestió de les vacunes”, ha afegit.

Actualment, les indicacions sobre la vacuna de Pfizer-BioNTech asseguren que s’ha de guardar en ultracongeladors d’entre -80 i -60 graus fins a sis mesos. Abans de mesclar-se amb la solució salina per injectar-les, les dosis també es poden guardar cinc dies en una nevera estàndard d’entre 2 i 8 graus. L’opció plantejada ara d’entre -25 i -15 graus permetria guardar les vacunes en un període de dues setmanes addicionals als cinc dies que es permeten ara en refrigeradors normals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa