El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El peatge de l’AP-7 a Tarragona es desmuntarà la nit de dijous a divendres
  • CA

Una decisió del ministeri espanyol de Transports podria ajudar a acabar amb la imatge de les llargues cues a l’autopista AP-7. Es tracta de la decisió de desmantellar el peatge de l’autopista AP-7 a Tarragona, concretament a la sortida 33 durant la nit d’aquest dijous a divendres. Segons la Demarcació de Carreteres de la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, les tasques de desmantellament es faran de les 10 de la nit a la 1 del migdia de divendres, afectant els moviments de sortida i entrada de l’autopista.

Les obres es portaran a terme si ho permet la situació meteorològica i amb la senyalització corresponent. Així, de 10 de la nit a 6 del matí es tallarà l’accés d’entrada i sortida al trànsit que circuli en direcció Barcelona i Castelló-València, així com per als que vagin per l’A-7, l’N-240 i pel polígon Riuclar que vulguin accedir a l’AP-7. Divendres, en la franja de les 6 del matí i fins a la 1 del migdia, es limitaran els carrils disponibles d’accés a l’antiga platja de peatge. Afectarà els mateixos moviments.

El primer tram en el qual es van iniciar els treballs va ser el troncal de Vila-seca de l’AP-7. El troncal del Vendrell de la mateixa via es va començar a desmuntar a principis de novembre. El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, va afirmar durant el mes de novembre que es destinaran 7 milions per a aquestes tasques i que els treballs de supressió de totes les barreres, tant les troncals com les dels accessos, s’enllestiran el primer semestre del 2022.

A banda, es va adjudicar per un import d’uns 7,5 milions el contracte de manteniment de les dues autopistes als trams de la demarcació. Sabaté va afirmar que l’increment de trànsit ençà la gratuïtat de les autopistes és el que ha fet necessària la retirada de l’estructura dels peatges, ja que provoquen un “alentiment en la circulació”. A tota Catalunya el ministeri ha fet sis contractes per al manteniment de l’AP-7 i l’AP-2 per valor de 92 milions, dels quals 14,7 milions corresponen a la demarcació tarragonina. D’aquests, 7 es destinaran al desmantellament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa