El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’OMS avisa que encara és d’hora per retirar la mascareta
  • CA

La directora de Salut Pública de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha reclamat “no abaixar la guàrdia” i ha avisat que cal “frenar l’eufòria” malgrat que la sisena onada hagi tocat sostres i ja s’albiri un canvi en el model de gestió de la pandèmia. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Neira ha advertit que la situació a escala mundial és molt millor que fa unes setmanes, però considera que encara és d’hora per retirar la mascareta.

“Hi ha moltes possibilitats que aquest any es pugui controlar el virus”, ha reconegut la directora de Salut Pública de l’OMS. “I per això val la pena mantenir la precaució unes setmanes més”. Neira creu que la situació a Europa és “positiva”, però ha alertat que hi ha altres zones del món on la pandèmia encara està fora de control i que cal continuar monitorant l’aparició de noves variants. L’experta ha llançat un missatge de tranquil·litat sobre la subvariant Òmicron sigil·losa i ha assegurat que no hi ha proves que sigui “més severa” ni que pugui suposar “un problema”.

Fase de control

Neira ha insistit que la pandèmia està a punt de deixar enrere la fase d’emergència i que en unes setmanes es podria entrar a la fase de control, la qual cosa permetrà canviar la manera com es gestionen els casos. El departament de Salut va anunciar fa uns dies que si la sisena onada manté la seva tendència a la baixa, a partir del mes d’abril començarà a fer la transició cap a una gestió centrada en els casos més greus, la protecció de la població de risc i la vigilància del virus a través de mostres de la població en lloc de cribratges massius com fins ara.

La directora de Salut Pública de l’OMS avança que ara les autoritats sanitàries disposen de “més eines” per gestionar la pandèmia i es podran abandonar les quarantenes i les mesures extraordinàries. “La pandèmia ens ha ensenyat que posar dates és complicat, però les pròximes setmanes tindrem bones notícies”, ha vaticinat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa