El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Oxford atura un estudi sobre l’ús d’AstraZeneca en nens pels casos de trombosi
  • CA

Un estudi sobre els efectes d’AstraZeneca en nens s’ha aturat fins que es confirmi que els casos de trombosi en adults no estan vinculats al vaccí. Així ho ha anunciat un portaveu de la Universitat d’Oxford, que ha subratllat que no hi ha “cap problema de seguretat” amb aquest estudi específic, però que s’espera més informació de l’Agència Reguladora de Medicaments i Productes Sanitaris (MHRA).

“Tot i que no hi ha problemes de seguretat en l’estudi clínic pediàtric, esperem informació addicional de l’MHRA sobre la seva revisió de casos rars de trombosi que s’han reportat en adults, abans d’administrar més vacunes en l’assaig”, diu el comunicat de l’universitat, que afegeix que “els pares i els nens han de continuar assistint a totes les visites programades”.

Durant el cap de setmana es va informar de trenta casos de coagulació de la sang registrats per l’MHRA. Al Regne Unit ja hi ha 18 milions de persones vacunades amb AstraZeneca. El MHRA va confirmar que d’aquestes 30 persones, set havien acabat morint.

L’assaig va començar al febrer i compta amb uns 300 voluntaris. En concret, s’avalua si el fàrmac produeix una resposta immune forta contra la Covid-19 en nens d’entre sis i 17 anys. La pausa de l’estudi té lloc després que un responsable de l’Agència Europea del Medicament (EMA) hagi confirmat una “associació” entre la vacuna d’AstraZeneca i els casos de trombosi que estan experimentant alguns vacunats.

S’espera que l’EMA i l’autoritat reguladora britànica es pronunciïn sobre l’assumpte en els pròxims dies. La MHRA, per part seva, ha reiterat que els beneficis de rebre la vacuna contra la COVID-19 superen àmpliament els riscos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa