Novavax assegura que la seva vacuna protegirà contra la variant Omicron

La farmacèutica Novavax ha informat aquest divendres en un comunicat que la seva vacuna protegirà contra la nova variant de Covid, la sud-africana que aquest divendres l’Organització Mundial de la Salut ha batejat com Omicron. Així, enmig de l’alerta mundial que ha despertat aquesta variant, Novavax posarà en marxa les proves i la fabricació d’una proteïna recombinant basada en la seqüència genètica coneguda de B.1.1.529 -ara amb el nom d’Omicron- per a les pròximes setmanes. Així, segons ha afirmat la companyia, les dades recents de l’assaig de fase 2 mostren que la vacuna podrà protegir contra les noves variants emergents de Covid-19.

Després d’una reunió d’experts a porta tancada des de Ginebra, convocada per l’OMS, que ha començat aquest migdia per avaluar B.1.1.529 i designar-lo com una variant d’interès o una variant de preocupació l’organització ha alertat que evidències preliminars “suggereixen” que la nova variant comporta un “risc més alt de reinfecció” que les altres.

En paral·lel, el Mecanisme Integrat de Resposta a Crisis Polítiques de la Unió Europea s’ha reunit d’urgència aquest divendres i ha decidit imposar restriccions temporals a tots els viatges provinents de Sud-àfrica, alhora que recomana fer tests i quarantenes als passatgers.

Aquest divendres s’ha identificat un primer cas a Europa de la nova variant de Covid-19 a Bèlgica en una dona adulta jove no vacunada que va desenvolupar símptomes lleus semblants a la grip 11 dies després de viatjar a Egipte via Turquia. La pacient no va informar de cap enllaç amb Sud-àfrica ni amb altres països del sud d’Àfrica. Cap dels seus familiars ha desenvolupat símptomes.

Un altre cas s’ha identificat fora del continent africà, però a Israel, país que ha imposat una prohibició de viatjar que cobreix la major part d’Àfrica després de la detecció de la nova variant B.1.1.529 a Sud-àfrica, que sembla ser més contagiosa que la soca Delta

Nou comentari