El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nova investigació contra el pederasta de La Salle
  • CA

La Fiscalia ha obert una segona investigació al presumpte pederasta de La Salle, acusat de abusar i violar a l’escriptor Alejandro Palomas. En una primera investigació -oberta per la Fiscalia de Bacelona- el presumpte autor dels fets hauria abusat de Palomas quan estava a l’escola. De fet, després de les declaracions de l’escriptor altres persones van fer una passa endavant i van explicar que havien passat per la mateixa experiència mentre el professor treballava a La Salle de Premià de Mar.

En aquesta primera investigació el fiscal es va inhibir en favor del de Mataró. Aquesta segona ara se centra en els abusos que hauria perpetuat el professor en una altra escola a la qual va ser traslladat després de Premià de Mar. La Fiscalia està investigant les seves actuacions a La Salle de Montcada i Reixac, on també hi ha hagut un nou allau d’exalumnes que han explicat que van patir violacions per part del professor durant les seves estades a l’escola. Els fiscals d’ambdós casos tindran en un inici sis mesos per investigar si el professor, que té actualment 91 anys, va cometre els abusos sexuals que se li atribueixen.

Davant les acusacions La Salle va respondra demanant disculpes als afectats que van carregar contra la congregació, ja que no els va protegir en una època de molta vulnerabilitat com és l’etapa escolar. Ho van explicar en un comunicat que subscrivien persones que entre els anys 1995 i 1997 feien BUP i tenien entre catorze i setze anys quan el germà de la congregació era el seu professor: “Els comportaments invasius i intolerants que vam patir sent els seus alumnes són només la punta d’un iceberg enorme i terrible”. A més els exalumnes també van explicar que el silenci de La Salle només havia amagat les accions del professor i, per tant, eren complices dels abusos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a febrer 18, 2022 | 07:52
    Gironí. febrer 18, 2022 | 07:52
    Aixó és molt vell. Quan jo anava a escola- i tinc vuitanta anys- hi havia un germà de La Salle a qui s'atribuïen afeccions pedòfiles. L'home era, tanmateix, tota una institució a l'escola i a la població. Passaren els anys i, un dia, desaparegué sense més explicacions. Es justificà la cosa diguent que havia volgut evitar demostracions de simpatia, peró la prova més fefaent de que les acusacions eren certes la vam tenir amb ocasió de les noces de diamant de la escola: Es publicaren multitud d'escrits, de ressenyes històriques...... però al germa aquell ni se l'esmentà, tot i què, repetim, havia estat tota una institució a l'escola i al poble. Què en penseu?. Doncs ja es pot veure: "Nihil novum sub sole".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa