La concessió d’una llicència per una guingueta a la platja de l’Illa Roja, a Begur, ha fet esclatar la polèmica entre nudistes i banyistes tèxtils. Els nudistes reclamen respecte per la seva pràctica i assenyalen que aquesta platja és pionera en el nudisme des dels anys 70. Una de les afectades col·laterals ha estat EVG, que s’enfronta a una multa de 900€ a la que cal sumar-hi 520,30€ d’un pressupost de neteja per haver repassat dues pintades que fa trenta anys que anuncien que la platja és nudista.

EVG considera que la guingueta és “una doble arma” per a l’ajuntament de Begur, que rep finançament a través de la llicència i permet “gentrificar” una platja. L’afectada considera que és una manera de fer que els nudistes es sentin incòmodes i canviïn de platja.

El grup de nudistes que van repassar la pintada ho va fer el 15 de maig. Una patrulla els va interrompre i segons EVG els va demanar que aturessin l’acció. “Ens van dir que si no l’aturaven tornarien i sancionarien. Va ser només un avís”, assegura l’afectada, que explica que la patrulla va fer fotos a la pintada per assegurar-se que no avançava l’acció. En total es van repintar set lletres, amb una sanció de 200€ per cadascuna d’elles. “A l’acte diuen que va ser amb brotxa, quan no és veritat”, assenyala EVG, que va ser l’única persona del grup identificada. “S’escuden en què jo era la representant del grup, però no van fer cap esforç per identificar la resta que no portaven DNI”, explica.

Setze dies després l’EVG va rebre la notificació de la sanció. L’afectada assegura que l’acta va ser redactada sis dies després de l’acció i ho van fer altres agents per ordre d’un inspector diferent. L’ajuntament de Begur ho nega i assegura que la multa és per ella perquè era la que tenia les mans tacades de pintura i estava fent l’acció. “És mentida que l’acta s’aixequés més tard. Ella pot dir el que vulgui”, assenyalen fonts de l’ajuntament a aquest diari. La policia, expliquen, la va trobar “in fraganti pintant un paratge natural, cosa que no es pot fer”.

L’Ajuntament assegura que legalment la platja “no és nudista sinó natural”, per la qual cosa hi pot anar gent nudista i banyistes tèxtils. “La guingueta només els dona servei”, defensen aquestes fonts. “L’altra part de la sanció és el pressupost per treure les pintades, és el que val la feina del treballador”, resolen. En canvi, EVG considera que el pressupost és “absolutament imprecís”. “L’havia elaborat una determinada empresa, mai hi va haver diversos pressupostos i per tant no sabem per què l’ajuntament fa l’encàrrec a aquella empresa en concret”, assenyala l’afectada, que assegura que el pressupost no especifica “ni quines ni quantes pintades s’han d’eliminar”.

Per tot això, EVG ha presentat al·legacions. La primera va ser tombada, però ara espera la segona resolució. “Previsiblement, com s’ho fan tot ells, els acabaran donant la raó i només tindré la sortida del contenciós”, assegura EVG, que creu que finalment haurà de “pagar la multa i callar”. “No defenso que es pugui pintar, però tot ha estat un expedient irregular”, denuncia. “Repetidament l’ajuntament ha desestimat senyalitzar de forma oficial que és una platja nudista, desoïnt la discriminació positiva vers el nudisme que recomana el Síndic”, conclou.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Angelblau a agost 11, 2021 | 12:38
  Angelblau agost 11, 2021 | 12:38
  Cal alimentar com sigui els pobres polítics de l'Ajuntament ...
 2. Icona del comentari de: Tal com raja a agost 11, 2021 | 14:23
  Tal com raja agost 11, 2021 | 14:23
  Al marge de la filosofia, destrossar el paisatge és un acte vandàlic.
  • Icona del comentari de: 666 a agost 11, 2021 | 23:56
   666 agost 11, 2021 | 23:56
   Destrossar la Llibertat és un acte FEIXISTA . I aquest cas concret és un abús policial i administratiu.
 3. Icona del comentari de: Els ajuntaments són l'expoli de proximitat a agost 11, 2021 | 17:03
  Els ajuntaments són l'expoli de proximitat agost 11, 2021 | 17:03
  A diferència de la pintada anterior que es devia fer amb esprai i per això encara es veu, aquesta ja es veu pel pot que és pintura plàstica Revetón. Hauria de sortir fàcilment rascant amb un fregall sobre la roca. Potser que en lloc de fer pressupostos inflats de 520€ li donin l'opció de netejar-ho ella mateixa.
 4. Icona del comentari de: Pedro a agost 11, 2021 | 19:12
  Pedro agost 11, 2021 | 19:12
  ¿Y también multarán a los lazis y sus pintadas? Porque con la mie rda que han dejado y plástico. Esperar, eso es ecológico.
 5. Icona del comentari de: Gamberros a agost 11, 2021 | 19:32
  Gamberros agost 11, 2021 | 19:32
  Em sembla una multa mínima per un acte vandàlic, fet per una colla de fanàtics que creuen que la platja és seva i que no respecten el medi natural. Només per aquesta actuació ja queden completament desacreditats.
 6. Icona del comentari de: BEGUR, EGS. Imagino que aixó serà un altre motiu de multa, tal com van! a agost 12, 2021 | 11:16
  BEGUR, EGS. Imagino que aixó serà un altre motiu de multa, tal com van! agost 12, 2021 | 11:16
  Sí. A mi Bagur des de'l que acabo de llegir, no m'atreu per anar a estiuejar. Els ajuntaments cada vegada són menys la casa del poble, i més la casa de ningú. La llei de la força coercitiva!
 7. Icona del comentari de: Anni a agost 12, 2021 | 23:47
  Anni agost 12, 2021 | 23:47
  Repintar una pintada té conseqüències i donar permisos a una Guingueta en un espai natural no? Ho trobo fortíssim ... On està la consciència cap a preservar els pocs racons en estat natural que ens queden? Mentre hi hagi ajuntaments que això no ho vetllin anem malament. Quina llàstima!
 8. Icona del comentari de: Qualsevol a agost 17, 2021 | 09:59
  Qualsevol agost 17, 2021 | 09:59
  Que hipòcrites des d'aquest Ajuntament. La pràctica del nudisme està en perill i no només no senyalitzen, ni protegeixen, també intenten donar-li la estocada final transformant-la en una platja qualsevol, de "chiringuito", borratxera i música alta. "No és nudista si no natural", diuen. Riure per no plorar. Aviat el desequilibri entre nudistes i tèxtils arribarà a un punt de no retorn i quan algun il·luminat de l'Ajuntament es doni compte del que s'ha fet ja serà massa tard.
 9. Icona del comentari de: Qualsevol a agost 17, 2021 | 10:01
  Qualsevol agost 17, 2021 | 10:01
  Que hipòcrites des d'aquest Ajuntament. La pràctica del nudisme està en perill i no només no senyalitzen, ni protegeixen, també intenten donar-li la estocada final transformant-la en una platja qualsevol, de "chiringuito", borratxera i música alta. "No és nudista si no natural", diuen. Riure per no plorar. Aviat el desequilibri entre nudistes i tèxtils arribarà a un punt de no retorn i quan algun il·luminat de l'Ajuntament es doni compte del mal que ha fet ja serà massa tard.

Nou comentari

Comparteix