El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els turistes col·lapsen el pantà de Sau i els veïns exigeixen restriccions
  • CA

Els accessos per a visitar el pantà de Sau han quedat col·lapsats a causa de la gran afluència de turistes que han decidit apropar-se a veure l’antic campanar submergit. I és que l’època de sequera ha deixat el poble a la vista de qualsevol curiós, el que ha fet que molta gent es traslladi al pantà per veure de primera mà l’església de Sant Romà de Sau, una edificació que durant l’any sol estar submergida. És per això, que el municipi ha hagut de fer front a una allau de turistes que han deixat llargues cues de cotxes i han crispat l’ambient entre els veïns de Vilanova de Sau.

Aquest estiu, l’onada de calor i la falta de pluges han assecat gran part del pantà, deixant al descobert el campanar de l’església i gairebé la totalitat d’aquesta edificació, una atracció per a turistes que està causant indignació entre els veïns de la zona. En concret, el pantà de Sau, ha vist reduïda exponencialment la seva capacitat. L’alcalde de Vilanova de Sau, Joan Riera, ha assenyalat aquest dimarts amb preocupació que el pantà “està per sota del 38% de la seva capacitat”.

L’onada de turistes no agrada als veïns

Riera ha titllat d'”irrespectuosa” l’actitud d’alguns turistes amb l’entorn natural, i ha sentenciat que “el món rural s’ha convertit en un pessebre”. “Venen per la morbositat si es fes una fotografia amb un campanar buit”, ha lamentat l’alcalde, que vol restringir encara més les mesures.

En primera instància i amb l’objectiu de reduir les visites, des de l’Ajuntament de Vilanova de Sau han reforçat les restriccions en els accessos al pantà amb un sistema de reserva prèvia d’aparcament per a vehicles. Es tracta d’un esquema de funcionament que estarà actiu fins a l’11 de setembre. Ja es va aplicar l’any passat i, asseguren, és efectiu per a controlar les masses de moviment turístic. A més, per a accedir a la vall s’haurà de pagar un import de 5 euros per als cotxes i 2 euros per a les motos, amb una reserva en línia anticipada.

Més notícies
Incendis al nord d'Atenes | Europa Press
Bombers alerta del risc d’incendis a causa de la sequera aquest estiu
Notícia: Bombers alerta del risc d’incendis a causa de la sequera aquest estiu
Comparteix
El cap del Grup d'Actuacions Forestals augura una temporada "complicada"
Un nen en situació de pobresa a Madagscar / Pixabay
Madagascar pateix fam i sequera a causa del canvi climàtic
Notícia: Madagascar pateix fam i sequera a causa del canvi climàtic
Comparteix
Els locals de l'illa afrcana sobreviuen menjant fulles, fang o cuir
Alarma davant la sequera
Notícia: Alarma davant la sequera
Comparteix
Recoder avisa que si no plou s'hauran "de prendre mesures"
“La sequera de Barcelona va ser un exercici de manual de manipulació de l’opinió pública”
Notícia: “La sequera de Barcelona va ser un exercici de manual de manipulació de l’opinió pública”
Comparteix
La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha decidit manifestar-se aquest diumenge pels carrers de Barcelona per reivindicar una nova cultura de l'aigua i la importància que el govern espanyol garanteixi el cabals dels rius catalans com marca la normativa europea. Sota el lema "Rius amb aigua, rius vius" el nus, símbol dels antitransvasaments, lluirà una vegada més. El portaveu de la plataforma, Manolo Tomàs, recorda que 200.000 persones viuen de l'Ebre i aquest és un problema de tots els catalans.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a agost 23, 2022 | 22:03
    Ricard agost 23, 2022 | 22:03
    Munten un espai natural a base de posar-hi diner públic, i quan la gent vol anar-hi s'enfaden... Quins nassos.
  2. Icona del comentari de: Boing a agost 24, 2022 | 01:38
    Boing agost 24, 2022 | 01:38
    I quin mal fa que es tirin unes fotografies? Potser que tampoc exegerem tant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa