El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les vacunes han evitat 10.000 morts, segons Salut
  • CA

La vacunació contra la Covid ha evitat a Catalunya unes 10.000 morts i 13.000 ingressos a les UCIs. És l’estimació que fa el Departament de Salut el dia que es compleix un any de l’inici de la campanya de la vacunació, enmig d’un desànim i escepticisme creixents perquè amb a variant Òmicron –tot i que els símptomes són molt més lleus– els contagis s’han disparat fins i tot entre els vacunats.

La conselleria encapçalada per Josep Maria Argimon ha fet aquest dilluns un acte de reconeixement als sanitaris amb motiu del primer aniversari de la primera vacuna que es va posar. Ha sigut en aquesta cerimònia que la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha fet públiques les dades de balanç d’aquest any de vacunació. Segons les xifres fetes públiques, s’han punxat 13,2 milions de dosis i s’han evitat 400.000 contagis i unes 80.000 hospitalitzacions, informa l’ACN. “Ha sigut el repte més important de la nostra història recent”, ha concretat Cabezas.

Els sanitaris eren els homenatjats pel sobreesforç que estan fent per atendre les consultes i alhora vacunar la població. Molts dels que punxen les dosis doblen la jornada, i fan aquesta tasca a més a més de la seva feina habitual, un fet que sempre que pot recorda Argimon. I avui han sigut ells mateixos els que han reivindicat la importància de la campanya de vacunació però, alhora, han advertit de l’esgotament a què es tan sotmesos després de gairebé dos anys de pandèmia. En aquest sentit, han reclamat a la població responsabilitat i extremar totes les mesures possibles per contenir l’onada de contagis, que cada dia continuen creixent sense aturador.

Els experts insisteixen que, malgrat el que pugui sembla per les xifres de nous casos, les vacunes sí que són útils fins i tot amb l’Òmicron, ja que segons ells els símptomes de la Covid són especialment lleus amb aquesta variant precisament amb els vacunats i pel fet d’estar protegits amb la vacuna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa