El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La llista de països on la mascareta a l’exterior ja no és obligatòria
  • CA

La llista de països que abandonen l’ús obligatori de la mascareta en exteriors creix a mesura que avancen les campanyes nacionals de vacunació. A l’estat espanyol l’obligació de dur-la en exteriors s’aixecarà el dissabte 26 de juny, segons ha anunciat el president del govern espanyol a Barcelona aquest divendres. Altres països s’han avançat: a França va deixar de ser obligatòria el dijous 17 de juny, però manté el toc de queda a les 23 hores fins el diumenge. Andorra també va abolir l’obligatorietat de la mascareta dijous, com França.

Austràlia ha estat un dels primers en abandonar la mascareta. El tancament de frontres ha contribuït per mantenir el virus sota control. Als EUA, els ciutadans amb pauta de la vacuna completa no han de portar la mascareta a l’aire lliure. La norma també diu que les persones no vacunades poden prescindir de mascareta quan passegen, surten a córrer o van en bicicleta, mentre sigui amb membres del nucli familiar.

Al Regne Unit es van treure la mascareta el 22 d’abril, però ara la variant Delta està fent endarrerir la desescalada completa, que s’ha endarrerit. Per la seva banda, a Portugal la mascareta fa dues setmanes que només és obligatòria en cas que no es pugui complir la distància física de seguretat.

A Bèlgica, l’ús de la mascareta no és obligatori des de fa una setmana. Actualment només és necessària en carrers comercials amb moltes persones. Hongria, de la seva banda, aixecarà la prohibició quan arribi als 5 milions de persones vacunades, fita que espera assolir aquest cap de setmana. A Polònia i a Israel tampoc és necessari portar mascareta. A Polònia es va deixar de portar fa unmes i a Israel des del 18 d’abril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa