La mascareta deixarà de ser obligatòria en exteriors el 26 de juny

Ho ha anunciat Pedro Sánchez a Barcelona

La mascareta deixarà de ser obligatòria en exteriors el 26 de juny, segons ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez en una intervenció a les jornades del Cercle d’Economia a Barcelona aquest divendres. Sánchez ha explicat que la mesura es proposarà en un consell de minsitres extraordinari que se celebrarà dijous de la setmana que ve. El president espanyol ha dit que aquest cap de setmana serà “el darrer” en el qual caldrà utiltizar mascareta en exterirors. A partir el dissabte 26 ja no serà necessari. Sánchez ha aprofitat la seva intervenció per fer un discurs triomfalista sobre la gestió de la pandèmia i la campanya de vacunació. També ha volgut transmetre optimisme pel que fa a l’evolució econòmica del país: “Els optimistes es quedaran curts”.

Sánchez ha fet aquest anunci pocs minuts després d’una intervenció del conseller d’Economia, Jaume Giró, en què ha denunciat la repressió de l’estat i els dèficit de recursos que té Catalunya per la seva relació amb Espanya.

Comentaris

  Pol 18/06/2021 12:06 pm
  Error gravíssim i guiat únicament per la propaganda política. Recordeu el Dr Faucci entrevistat després d'haver-se vaccinat i dient que ell no anava a cap restaurant malgrat haver estat vaccinat. Deia que tot de gent sense màscara en un lloc tancat no era segur. Si no voleu arriscar la vida: màscara sempre. I en tenim per anys fins que facin el vaccí específic per als corona virus que funcioni com amb la verola que erradicà la malaltia al Planeta.
   Gerard 18/06/2021 3:04 pm
   Masks will still be needed in enclosed spaces but I agree with some of what you say. I will not go inside a restaurant or bar. I cannot see that changing for some years.
    Gecko 18/06/2021 7:18 pm
    És evident que cobrir-se la boca i el nas és i ha estat una mesura eficaç per a evitar contagis. No cal ésser doctor en aquesta matèria, per a adonar-se'n. Tothom amb quatre dits de front i sentit comú, capeix que rentar-se les mans sovint, mantenir la distància i cobrir-se la boca amb el colze en esternudar o tossir és eficaç. Dur la mascareta és cobrir-se la boca i el nas permanentment. És clar que hi ha diversos tipus de mascaretes des de les casolanes que en principi protegeixen menys, però, més val alguna cosa que res, i depèn també de la situació i activitat que fem, les quirúrgiques que no protegeixen qui la porta si no els altres, les FPP2 i FPP3 sense vàlvula son les que protegeixen més. Una altra prova de l'eficàcia d'aquest estri és que aquesta temporada no hi ha hagut passa de grip, us imagineu si portéssim mascareta per precaució quan s'anunciï una passa de grip en el futur ? No serà pas obligatori prescindir de la mascareta, jo de moment la seguiré portant, de fet sovint pel carrer, gairebé cada dia, m'he hagut d'apartar d'individus que no la duien o la duien mal col·locada o a la mà o penjada d'una orella...
  Pol 18/06/2021 3:18 pm
  Allò que la gent no sap pas és que amb les variants més recents com la Delta d'Índia, el risc d'infecció és molt més gran i aquesta variant ja dominarà tot Europa d'aquí unes setmanes. Quan hom parla de risc més alt d'infecció d'una variant el que vol dir és que hi ha molta més probabilitat d'enxampar-ho encara que sigui a l'aire lliure. Exemple: camines pel carrer del poble sense màscara i et trobes l'electricista que ha de venir demà a fer una instal.lació a casa. Mantens una conversa de dos minuts a 100cm i fent un acudit els dos riueu ben fort. La generació d'aerosols és molt gran i si l'electricista ha enxampat el virus i l'està covant ..... Així funcionen les variants perilloses: augmenten massivament el risc d'infecció. Però l'arrogància europea no té pas límits. Els Asiàtics i especialment els Japonesos fa molts anys que viatgen amb màscares i com conec gent de Taiwan t'expliquen per què. Varen tenir epidèmies al passat recent que els va traumatitzar i per això estan sobrevisquent perfectament ara. El Dr Pasteur (que va crear el vaccí de la ràbia) va dir una vegada: "le hasard ne favorise que les esprits préparés". A bon entendeur, Salut !
   Als zombis 18/06/2021 9:09 pm
   Pasteur, no em fotis riure! Després de llegir tot el que has escrit: a tu et paguen, No pot ser que això surti de tu mateix. Per mi, et pots posar el morrió fins per dormir i a la dutxa, que no t'assalti un bacteri d'una gota d'aigua; el que exigeixo és que mentre jo estigui sa, no l'haig de portar. T'agrada anar a passejar com els gossos, felicitats! A mi no. Sóc un ser aeròbic i estic perfectament dissenyat per combatre els virus. La grip són coronavirus. Saps que tots els nous virus són enginys de laboratori? I saps el més collonut: aquests virus prefabricats són innocus. Només poden emmalaltir si són injectats. Pensa una miqueta per què serà que hi ha gent que fabrica virus, que no costa tant! Serà per bondat? I saps per què els virus quimera no funcionen, perquè la naturalesa és infinitament més perfecta i sàvia que tots els savis de la història de la humanitat plegats. Ara, si tu et creus els polítics i els científics pagats pels que venen els verins (13000 morts i 1,5 milions d'efectes secundaris, segons VAERS), aleshores, la discussió s'ha d'acabar. No t'han mentit mai els polítics? Fes memòria, que alguna vegada t'hauran dit una veritat sense voler dir-la. En el vostre descàrrec, haig de reconèixer que la culpa la tenen els mitjans de comunicació - com aquest - que repeteixen com lloros les ordres i han oblidat que un bon periodista és el que destapa els enganys que corrompen la societat. Però avui els periodistes paren la mà i se'ls fot la veritat i la gent. O per què et penses que el Gobierno ha finançat les televisions amb els teus diners? Per protegir-te?
   4
   407
   Respon
  Pol 18/06/2021 3:26 pm
  Sembla que els diferents governs europeus maldin per mantenir la població en la ignorància parcial pel que fa a la pandèmia de COVI-19. Els vaccins tenen una eficàcia parcial que benhauradament evita tenir una greu malaltia en cas d'infecció. Però encara no saben quants mesos dura aquesta immunitat parcial. Parlen d'un màxim de 10 mesos. Això vol dir clarament vaccinar-se cada any com a mínim. A Suïssa ja estan preparant un vaccí anual doble: grip influenza i covid-19. Com morir de COVID-19 és una loteria genètica (saben ja que hi ha gent que té una falla genètica aprofitada pel virus), l'única via per a sobreviure'n és la màscara i la distància social acoplada amb la vaccinació anual. Heu sentit dir això als polítics ? Però això és el que saben els epidemiologistes i que TOTS els Governs del Món també saben perquè com a Índia tenen una task force de científics i epidemiologistes que aconsellen el Govern Federal.
  Pol 18/06/2021 3:37 pm
  El debat en relació a dur o no dur màscara és centenari i reflecteix força bé dues característiques negatives dels Humans: l'estupidesa i l'arrogància. L'origen de la màscara durant una epidèmia començà a Xina al segle XIX quan una epidèmia de Pesta colpí una ciutat. Un metge francès fou l'únic metge estranger que sobrevisqué malgrat haver aconsellat els seus col.legues de dur-la. Anaren a l'hospital a ocupar-se dels malalts i moriren tots. Després d'això tota la població amb màscares. L'altre exemple fou la Grip 1918-20. Als USA hi hagué fins i tot processos a la Justícia perquè molta gent no volia pas dur màscara. L'exemple actual al Món fou en Trump i en Bolsonaro. La ignorància, l'arrogància i l'estupidesa. Un amic brasiler m'explicava que el marit d'una col.lega de treball s'havia mort d'ignorància. Li explicava que mai no es va protegir el virus i evidentment en va morir. Morir d'ignorància. Dilluns es va morir un veí de 40 anys amb tres fills. Sempre el veia sense màscara i estaven acabant de construir la casa. 15 dies a l'hospital i s'ha mort. Un veí d'ell també sempre sense màscara està en estat de xoc. Quan comencin a morir-se els infants potser despertaran de la ignorància.
  Pol 18/06/2021 3:47 pm
  El Negacionisme durant la Pandèmia té diferents variants. Una de les variants és: "no em pot passar res". He sentit tota mena de bestieses en relació a la Pandèmia. I curiosament ha estat el líder del Budisme Tibetà - Dalai Lama - que ha reblat el clau de la Realitat. Va declara el següent: "Amb el COVID-19 les oracions no serveixen per a res. Ara cal actuar i correctament. I es va vaccinar". Són les regles de la matèria que veiem a molts llocs del món hom ignora: Índia (eleccions i festivals religiosos que iniciaren l'apocalipsi al març 2021), Brasil i altres llocs. Aquests llocs on la població i molts dels seus líders invocaven Déu enlloc de prendre mesures correctes hi ha l'apocalipsi de morts. A l'Índia els més rics han fugit amb avions privats cap a Dubai. S'agrupaven unes quantes famílies i a fugir. A Europa la cosa va millor però no durarà pas gaire. Després de l'Estiu hi haurà una nova apocalipsi. I l'augment de casos greus d'infants des del gener arreu del món no anuncia res de bo.
  Pol 18/06/2021 3:53 pm
  Per què l'UE ha comprat vaccins per al 2022 i 2023 ? 500 milions de dosis. A l'avanç. És evident: tenim pandèmia per a anys fins que no trobin dues coses: vaccí eficaç com el que ha erradicat la verola i/o medicament eficaç (ja n'hi ha dos en fase de test un d'ells a Suïssa) per tractar la infecció. Cal assumir que viurem en un món de restriccions i perill d'infecció durant anys. I això és el que molta gent ni tan sols vol acceptar.
  Cal dir-ho 18/06/2021 7:03 pm
  La pandèmia encara no ha acabat, ni de bon tros, encara molta de gent no ha rebut el vaccí, les persones de 60 a 69 anys encara no han rebut totalment la segona dosi del vaccí menys eficaç i a sobre el que té més desavantatges. Considerar i llevar l'obligatorietat ara de l'ús de la mascareta a l'exterior és oportunisme polític com una casa, una acció pròpia d'un superoportunista com Pedro Sanchez. Solament cal veure com i on ho ha dit, com s'ha avançat sense consultar ni comunicar res a les autoritats sanitàries dels territoris autònoms de l'estat espanyol.
  112
  7
  Respon
  Gecko 18/06/2021 7:19 pm
  És evident que cobrir-se la boca i el nas ha estat i és una mesura eficaç per a evitar contagis. No cal ésser doctor en matèria de malalties contagioses, per a adonar-se'n. Tothom amb quatre dits de front i sentit comú, capeix que rentar-se les mans sovint, mantenir la distància i cobrir-se la boca amb el colze en esternudar o tossir és eficaç. Dur la mascareta és cobrir-se la boca i el nas permanentment. És clar que hi ha diversos tipus de mascaretes des de les casolanes que en principi protegeixen menys, però, més val alguna cosa que res, i depèn també de la situació i activitat que fem, les quirúrgiques que no protegeixen qui la porta si no els altres, les FPP2 i FPP3 sense vàlvula son les que protegeixen més. Una altra prova de l'eficàcia d'aquest estri és que aquesta temporada no hi ha hagut passa de grip, us imagineu si portéssim mascareta per precaució quan s'anunciï una passa de grip en el futur ? No serà pas obligatori prescindir de la mascareta, jo de moment la seguiré portant, de fet sovint pel carrer, gairebé cada dia, m'he hagut d'apartar d'individus que no la duien o la duien mal col·locada o a la mà o penjada d'una orella...
  108
  34
  Respon
   Als zombis 18/06/2021 8:51 pm
   Fes-t'ho mirar. El sistema immunològic és 'perfecte'. El cos humà, com qualsevol manifestació de vida està perfectament adaptada al medi. Potser hauries de consultar amb el psicòleg. Això és paranoia i desconeixement absolut de ciència. Ara, si vols creure els homes que et foten els calés, que han arruïnat el futur, i que d'ara a quatre mesos muntaran una mortaldat perfectament planificada, tu mateix! Em pots explicar aquesta estranya zoonòsi que és d'un virus (no aïllat i que ningú no ha vist; bé, només l'OMS, que foren els qui amb els protocols, demostradament assassins, iniciaren la matança i el terror), em pots explicar com és que no ha afectat a cap altra ésser viu? Potser perquè és un virus quimera; saps que significa que sigui una 'quimera'? Has pensat alguna vegada que els animals no tenen metges i bé que la majoria d'ells sobreviuen gràcies al seu sistema immunitari. Llegir tanta ignorància, avui, un any després, ofèn la intel·ligència Tu posa't el verí que tan encaridament et recomanen els pròcers del país; de tots els països, curiós , oi? I els que diuen que no, els maten, perdó, es moren de mort natural induïda per un altre. Benvingut a la presó universal! Jo no he porta't morrió en cap moment durant la IMMENSA MENTIDA, i saps? aquest virus, si l'ignores, t'ignora. I no pateixis, que no sóc culpable de matar ningú; perquè una persona sana, està sana. Ara si tu et creus que t'has de fer una prova per saber si estàs malalt, creu el que vulguis; poc més es pot fer. Tu creu la televisió, que és la veritat veritable. Només et demano que si tens fills, tingues la bondat de no enverinar-los. I pots pensar el que vulguis, però el dia cap d'any, pots estar ben segur que et recordaràs d'aquestes paraules. VIURE PER NO MORIR, ÉS ESTAR MORT. I si no ho saps, el morrió és una eficaç arma de control psicològic; o per què et penses que a Guatánamo els els feien portar? Enginyeria social, ara tu, i tota la colla de covidians de sota, podeu creure que els vostres governants i les grans farmacèutiques es fan riques de tanta bondat i preocupació pels seus súbdits i clients crònics. En ple segle XXI sentir gent tan submisa i amb TERROR A LA LLIBERTAT demostra que el que ens ve al damunt serà apocalíptic.
   4
   353
   Respon
  ciutadà 19/06/2021 10:12 am
  La mascareta serveix per a protegir-se dels contag de malaties respitatories- P.e. grip, refredat- Però pretendre que evita el contagi amb virus que puguin flotar en l'aire és absurd. És, com molt bé es diu, una manera de tenir avassallat i humiliat el Poble. Res més.
  48
  147
  Respon
  Tal com raja 19/06/2021 11:46 am
  El que jo no entenc és que la solució a un problema sanitari estigui en mans dels polítics. Penso que aquesta mesura l'hauria de venir marcada per un consell de metges.
   No n'hi ha, no en raja 19/06/2021 12:19 pm
   Però, tu on vius ? On t'informes? En cas que ho facis. A qui et penses que demanen informació, opinió i consells els polítics de tota Europa en qüestió de la covid-19 ? A les verges que Fernandez el ministre, els hi posava medalles ? Una altra cosa, que evidentment confon, és com "comunicar-ho", en el cas de l'oportunista P. Sanchez és clar que vol una notícia que a les Espanyes n'amagui d'altres i per això ha aprofitat un lloc i un moment per a deixar-ho anar, això sí, sense avisar ni parlar-ne a les autoritats dels territoris autònoms ni considerar que per alguna raó, augment de casos etc, no es pugui aplicar en la data que ell assegurà.
    A tal com raja 19/06/2021 12:31 pm
    No has pensat que a vegades el missatger no és qui ho ha decidit ? Np saps que els ministres, i el primer ministre, dels estats democràtics tenen assessors, directors generals, secretaris, funcionaris, experts, científics... al darrere ? Vivim en un món en que tot es simplifica, es banalitza... i tothom és feliç escrivint allò que primer se li ocorre sense informar-se o encara pitjor, sense pensar. Anem pas bé.
  Gecko 19/06/2021 12:10 pm
  El "negacionisme", el "negacionista" més encara sense cap argument sòlid demostrable, és ximple per naturalesa. Algú coneix cap "negacionista" de rentar-se les mans, de col·locar-se el colze davant la boca a l'esternudar o de mantenir una certa distància amb altri... com a mesures per a evitar contagis ? No, pel fet que son accions senzilles o que es poden deixar de fer com per exemple un suposat "negacionista" de la neteja de mans podria no fer-ho i fins i tot tocar-se el cul i no cal negar-ho als altres. Ara bé accions que necessiten una mica d'esforç, compromís, constància, col·laboració i interacció amb la resta de la gent... ep ! És una altra cosa, per això alguns mandrosos, ignorants supins o que per un altre motiu els molesti dur coberts boca i nas, i amb molta barra, us diran que no serveix de res i que si naps i què si cols. Solament dues qüestions més, si quasi tothom considera que cobrir-se la boca en esternudar, ho contempla "més o menys eficaç", aleshores és de sentit comú que si ens cobrim la boca i el nas amb un material adient de forma més seguida i permanent també pot tenir, si més no, la mateixa o major eficàcia. Segona qüestió: És clar que algú pot dubtar de l'eficàcia de dur mascareta, però, per respecte als altres i per una qüestió en cas de dubte millor dur-la, ja que no és per a tota la vida (de moment). Jo recordo un dia que vaig eixir al carrer des de la porta de l'edifici i en el mateix moment per la vorera estreta hi passava un individu sense mascareta amb caixes de cartró a les dues mans tossint repetidament... vaig pensar que en aquella situació en el meu cas, era millor dur coberta la boca i el nas, fins i tot encara que fos amb una bufanda o mocador...

Nou comentari