El catedràtic de la Facultat de Psicologia Joan Guàrdia és el vencedor clar de la primera volta de les eleccions de la Universitat de Barcelona, que s’han celebrat entre aquest dijous i aquest divendres. De fet, Guàrdia ha obtingut un 49,65% dels vots –un cop ponderats, ja que no tots els col·lectius dins de la comunitat universitària tenen el mateix pes en les eleccions– i per tant haurà de passar per una segona volta pels pèls, ja que si hagués superat el 50% hauria sigut proclamat vencedor ja avui mateix. El rector actual i aspirant a la reelecció, Joan Elias, ha obtingut un 32,56% dels vots i el tercer candidat, David Vallespín, que no passa a la segona volta, un 17,79%. El vot en blanc ha sigut del 5,29%.

El total de vots recollits per Guàrdia ha sigut de 6.148, molt per sobre dels 2.795 de Joan Elias i dels 2.163 de David Vallespín. Entre l’alumnat, Guàrdia ja arrasat, amb 4.072 vots, més del triple dels 1.286 de David Vallespín i dels 1.116 de Joan Elias, que recull un fort vot de càstig dels estudiants. Amb la ponderació, del 30% del pastís de les eleccions que correspon a l’alumnat, Guàrdia s’ha quedat el 18,85%, David Vallespín un 5,97% i Joan Elias només un 5,18%.

Aquestes eleccions han estat marcades per la pandèmia i tot i així han tingut una participació més alta. Hi ha votat un 21,56% del cens, amb un total d’11.726 vots, xifra que suposa un augment de 5,46% respecte a les darreres eleccions, del 2016, en part gràcies al fet que s’ha habilitat el vot electrònic per primera vegada. 

En dues breus intervencions després de la proclamació dels resultats, Elias ha anunciat que “lluitaran fins divendres”, ja que la segona volta se celebra dijous i divendres de la setmana que ve. I Guàrdia ha fet valdre els “resultats magnífics” que ha obtingut i ha assegurat que impliquen un “compromís enorme de responsabilitat amb la comunitat universitària” si la segona volta ratifica els resultats, objectiu en el qual té “plena confiança”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa