El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern confina els municipis de la conca d’Òdena
  • CA

El Govern ha decretat el confinament dels municipis de la conca d’Òdena, així ho ha anunciat el conseller de l’Interior, Miquel Buch, aquest dijous després d’una reunió extraordinària del consell executiu. D’aquesta manera es vol frenar l’avenç del coronavirus a Igualada i localitats com Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. La mesura suposa el confinament i la prohibició de moviment d’unes 70.000 persones.

En aquests municipis de l’Anoia es restringeix la sortida de persones a partir de les 21 hores d’aquest 12 de març i “fins que es dicti una nova resolució modificant o deixant sense efecte aquesta”, ha llegit Buch en roda de premsa.

Fins les 00.00 del 13 de març, ha indicat Buch, als residents se’ls permetrà entrar previ control de la policia, però un cop estiguin dins no podran sortir. En el cas que algú estigui de vacances i vulgui entrar, ho podrà fer. Només podrà entrar i sortir dels municipis el personal de serveis i emergències.

La consellera de Salut, Alba Vergés, que és resident a Igualada, ha justificat la mesura visiblement afectada. “És una mesura molt necessària en aquesta crisi global, però permetrà contenir i relaxar més endavant aquestes mesures si les corbes baixen”, ha comentat.

De moment, però, la consellera ha dit que “estem en creixement” i el Govern està “obligat per responsabilitat pública” a actuar.

Multa a qui desobeeixi

Al llarg d’aquests dies es recomana als habitants de les poblacions confinades que limitin el contacte amb altres persones. El no compliment d’aquesta ordre pot comportar ser definit com una desobediència administrativa i es pugui imposar una sanció o una desobediència penal si no es fa cas de les indicacions dels agents de l’autoritat.

Les autoritats han explicat que el dispositiu és “complex” i que hi participen de moment 106 efectius dividits en tres grups de treball: un grup de control perimètric, un altre d’assistència al ciutadà i un tercer dedicat a garantir la prestació de serveis bàsics dins de les poblacions (neteja de carrers, abastament de menjar).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa